A nagy veterántalálkozó

2024. január 10. 13:34

Gyűlölködő riposztjai közben Gálvölgyi János is viccelődik persze, ahogyan a Heti hetes „sztárjához” illik.

2024. január 10. 13:34
Szentesi Zöldi László
Szentesi Zöldi László
Magyar Nemzet

„Juszt László a Facebookon még mindig szaporítja a suttyó beszólásait. Bolgár György időnként feltűnik valamilyen rádióban, vég nélkül szórja pártállami fordulatait. Havas Henrik hasonmásait, a tudatlan prolikat szórakoztatja rögeszmés posztjaival. Lengyel Lászlót hallgatva pironkodva arra gondolunk, hogy bár százból százegyszer tévedni szokott, örökös helyet bérel a baloldali tájékoztatásban.

Felbukkan néha Surányi György, aki a múlt század utolsó harmadának közgazdászaként bukott bele a saját agymenései­be. Kuncze Gábor igyekszik szellemes lenni, halljuk is foga csikorgatását próbálkozás közben. Gyűlölködő riposztjai közben Gálvölgyi János is viccelődik persze, ahogyan a Heti hetes »sztárjához« illik. Farkasházy Tivadar olykor nyilatkozik a baráti sajtónak, hogy ő milyen eredeti és sikeres ember. Felsorolhatnék még harminc-negyven idősödő közszereplőt a baloldali nyilvánosságból, nagyjából ennyien maradhattak, de inkább ne tegyük, felesleges volna, mindenki ismeri őket.

A kompánia tagjai mindannyian betöltötték a hetvenedik évüket, és mégis úgy tesznek, mintha övék volna a jövő a hazai közéletben. Hát nem az övék. Hanem azoké, akik számolhatnak még aktív évtizedekkel, és van elég tudásuk és tapasztalatuk, hogy valami jót cselekedjenek.

A nyugdíjas baloldaliak ugyanis nem józanul ítélnek, rendszerint hülyeségeket beszélnek. Erről bárki meggyőződhet, aki pár percig meghallgatja soros jövendőmondásukat, ködös jóslataikat, indulatos kirohanásaikat. De ami momentán a legfeltűnőbb: szemmel láthatóan fogalmuk sincs arról, milyen országban élnek.

Egyszerűen nem értik, mennyire kinyílt a világ az új nemzedékek számára. Hogy mindenkinek akad munkája, aki dolgozni akar, hogy sokkal jobban élnek az emberek, mint tizenöt éve, és hogy őket, a nagy megmondókat – saját támogatóikat is beleértve – pusztán nosztalgiából hallgatják meg egyáltalán. Hogy a falvakban mi a helyzet, hogy a cigánysággal mi lesz, hogy milyen életet él egy nagycsalád, arról sem őket kell megkérdezni. Fogalmuk sincs egy csomó fontos körülményről, hiszen régen elveszítették a kapcsolatot a társadalommal, begubóztak, egymást látogatják, csakis a sajtóból tájékozódnak.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Képernyőfotó/YouTube

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
titi77
2024. január 10. 19:07
a gálvölgyi mehet a vágő után
Fed74
2024. január 10. 18:33
Te fideszes fasszopó Szentesi geci!!! Te ócsárolod a Gálvölgyit??? A nyomába sem érsz te hazaáruló rühes fideszes kutya!!!!
simonpali
2024. január 10. 18:17
Gálvolgyi= kivénhedt elzsdósodott magyargyulolo pojáca. Kár érte, mert a humorhoz valóban értett. De a nimbuszát mára teljesen lerombolta.
Takagi
2024. január 10. 16:59
Perfekt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!