Dühös lett a szomszédokra, becsengetett hozzájuk egy ásóval

2024. január 05. 10:26

Előbb betörte a bejárati ajtó ablaküvegét, majd újabb szóváltást követően az ásóval megütötte az apát és fiát.

2024. január 05. 10:26
null

Az ügyészség közleménye szerint a Baja környéki településen élő férfi 2023. február 18-án, este, az utcán vitába keveredett a szomszédban lakó család több tagjával. Emiatt a feldühödött vádlott magához vett egy ásót és átment a család házához. 

Előbb betörte a bejárati ajtó ablaküvegét, majd újabb szóváltást követően az ásóval megütötte az apát és fiát.

A bántalmazás következtében mindkét sértett könnyű sérülést szenvedett, a fiú esetében azonban fennállt a súlyos sérülés kialakulásának veszélye.

Az elkövető további bűncselekményeket is elkövetett az idősebb sértett sérelmére, így 2023 januárjában kölcsönkérte a szomszéd hangfalkészletét és laptopját, majd az összesen 100.000 forint értékű elektronikai eszközöket a sértett tudta és belegyezése nélkül eladta. 2023. február elején pedig bement a szomszédos ház udvarára és az ott található mellékhelyiségből 40.000 forint értékben vitt magával különböző fa tüzelőanyagokat. A férfi nemcsak szomszédját, hanem más falubeli sértetteket is meglopott, tőlük ismeretlenül társaival hulladékvasakat, valamint egy hifi lejátszót vittek el.

A vádlottnak felelnie kell azért is, mert járművezetéstől eltiltás hatálya alatt vezette autóját Baján, illetve azért is, mert a lakóhelyén tartott kutatás során nála kábítószert találtak, illetve szervezetéből is kimutatták annak fogyasztását.

Nyitókép: Ügyészség

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Martell 2
2024. január 06. 03:31
Ez elég cigányosan hangzik.
backstablive
2024. január 05. 11:52
Az se rossz. Èn is nèha az alattamlèvö szomszèdot agyonvernèm
II.baljoska61
2024. január 05. 11:15
Ez is fideszes...
pipa89
2024. január 05. 10:56
Miért kell megvárni, hogy ideáig fajuljanak a dolgok? Aki képtelen betartani a normákat, rendszeresen meglop másokat, agresszív, az előbb-utóbb súlyos testi sértést követ el. DUTYIBA AZ ILYENNEL. Ja, és bent dolgoztatni! Fizikai munkát neki, akkor nem marad ereje Janit játszani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!