Fiala kiakadt: „Kétségbeejtő, hogy Schiffer véleménye ma Magyarországon legalább annyira számít, mint Bill Gates-é” (VIDEÓ)

2024. január 08. 12:04

Az újságíró elárulta, volt egy idő, amikor fel szeretett volna nőni a gates-i magasságba, de mára rájött, hogy nem ez a dolga.

2024. január 08. 12:04

A Magyar Jelen Nyílt sisak című műsorában szóba került, hogy Karikó Katalin Nobel-díját Bill Gates a 2023-as esztendő legjelentősebb történésének nevezte. A téma kapcsán különbözött össze az asztalnál ülő Fiala János és Schiffer András.

„Abban az időben, amikor elkezdtem a szakmámat, ilyen kérdésekről nem beszéltek laikusok. Ezekről vagy politikusok beszéltek, vagy szakemberek.

Ebben a tekintetben Bill Gates véleménye éppen annyira nem érdekel, mint a Schifferé”

– fogalmazott Fiala János a koronavírussal kapcsolatos vélemények ütköztetéséről.

„Az, hogy ma eljutottunk oda, hogy a Schiffer véleménye Magyarországon legalább annyira számít, mint Bill Gates-é, kétségbeejtőnek találom” – hangsúlyozta az újságíró. Hozzátette, „volt idő, amíg szerettem volna felnőni Gates és Schiffer magasságáig, hogy én is befolyásolni tudjam az embereket. De mára rájöttem, hogy nem ez a dolgom”.

„Egy elég súlyos dolgot kezdett el feszegetni a János, ami engem a 80-as évek óta idegesít. Abban az időben volt sláger Magyarországon, hogy bízzuk rá magunkat a szakértőkre. Ebben az országban lehetett választást is nyerni azzal, hogy a szakértelem kerüljön kormányra.

A 80-as években egészen frankónak tűnt, hogy a hájfejű kommunista párttitkár helyett a szakértők döntsenek a politika helyett”

 – reagált Schiffer Fialára, majd leszögezte: az életvilágunkat érintő kérdésekben nem bízhatjuk magunkat a technikára és a tudományra. „Ebben éppen úgy illetékes vagyok, mint bárki itt az asztalnál. Az illetékességünket vissza kell szereznünk a szakértőktől” – mondta az ügyvéd.

Szerinte éppen az volt a tragédiája a 90-es éveknek, hogy a morális vitának a lehetőségét is megkérdőjelezte. „Ez gyakorlatilag a politika megszüntetése: mert nem morális, hanem tudományos-technikai kérdések vannak. Ez az egész demagógia durván ömlött ránk 2020 márciusától” – fogalmazott Schiffer.

Nyitókép: YouTube

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tasi János
2024. január 08. 17:51
Ez a hájfejűzés nagyon bádisémingesre sikeredett Fialáfal szemben, de tetszik...
Krupp Skya
2024. január 08. 17:18
Szerintem Fiala János el van nyomva, már régen fel kellett volna egy hatalmas poszterre tenni amit éppen porszívaza fel a fater hamvait.
zakar zoltán béla
2024. január 08. 17:11
000000000000
KBA98
2024. január 08. 16:58
Ez annyira 0, hogy szót sem érdemel!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!