A magyar kereskedők felnyomják a kínai Temu webáruházat a versenyhivatalnál

2024. február 12. 07:29

Mindenkivel szembejönnek az interneten a szuperolcsó Temu hirdetései.

2024. február 12. 07:29

A hvg.hu arról ír, hogy állítólagos jogsértő gyakorlatok miatt versenyjogi bejelentést fog beadni a Temu ellen a Gazdasági Versenyhivatalnak az Ecommerce Hungary, internetes kereskedőket tömörítő érdekvédelmi szervezet, ám a beadványhoz még keresnek aláírókat. Nem igazán részletezték, hogy milyen jogsértéseket találtak a Temu működésében, de azt ígérték, a beadványban megmondják. Hangsúlyozzák: 

a Temura eddig összesen egy darab fogyasztói panasz érkezett a GVH-hoz, de az sem tartozott az ő jogkörükbe.

Arról írnak, mindenkivel szembejönnek manapság az interneten a Temu webáruházának hirdetései. „Pizzatakaró, fülsapka zuhanyzáshoz, gumipapucs macskáknak, de találhatunk falra ragasztható hátvakarót, borsó alakú övtáskát, tyúkokra való bukósisakot és szemöldökfésűt is – tényleg minden van, amire az ember vágyhat, talán még több is”, írja a Telex.

Mint kiderült, a kínai vállalat lett 2023 egyik nagy nyertese, hiszen a semmiből berobbanó webáruház havi 51 millió felhasználójával novemberben lekörözte az eBayt Európában. 

A Temu vásárlószámban pedig már az Alza előtt állt idén januárban hazánkban és  kizárólag az eMAG előzi meg a piacon.

Hozzáteszik: két óriási, szintén kínai konkurense is akad a vállalatnak az igencsak telített online vásárlási piacon.

Fotó: Shutterstock/Világgazdaság

 

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Uztu
2024. február 12. 13:46
He?
mreinstand-2
2024. február 12. 12:34
Undorító, műanyag szemetet generáló kínai fosáruház. Gombáknak info: a kínaiak finanszírozzák Magyarország bedőlt költségvetését hitelekkel, állami vállalatokon keresztül. Egy bedőlt szarban éltek.
nempolitizalok-0
2024. február 12. 10:27
A Temu titka különben a határidő. Kínai cuccokat rendelsz és elég hamar, határidőn belül jön. Itt azt érdemes megvenni, amit magyar kereskedők nem is árulnak, vagy aránytalanul drágán Rengeteg ilyen termék van. Egyébként a magyar kereskedők kezdhetnék maguknál is fegyelmezést. Volt olyan, hogy rendeltem egy dolgot, megkaptam az értesítést hogy minden OK, majd pár nap múlva jött egy mail, hogy rendelés törölve. Nyilván nem volt olyan áron a raktárban. Na hát ezért vásárolnak az emberek kínából, mert így ki tudják hagyni a magyar közvetítőt. Én is onnan vettem aztán meg. Amúgy pedig a Temu árait is érdemes bedobni a gugliba, mert van amit a Temu árához is képest feleáraon vettem meg, amúgy magyar kereskedőtől. Aki pontosan, rövid időn belül szállította, így be is került a könyvjelzőmbe a weblapja.
kvmny
2024. február 12. 10:21
"magyar kereskedők" Emag - román Alza - cseh MediaMarkt - német Mall - lengyel
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!