Kik azok az influenszerek, akik pénteken utcára hívnak?

2024. február 16. 05:49

Mert a baloldal egyik mindenkori, nagy trükkje éppen abban áll, hogy mindenki elé állítanak arcokat, akik együttesen zengik: mi nem vagyunk senki felé sem elkötelezettek!

2024. február 16. 05:49
null
Trombitás Kristóf
Trombitás Kristóf
PestiSrácok

„A konzervatív kiindulás nem bombasztikus, nem kínál semmi olyat, amit a baloldal szinte minden utcasarkon. Nincs evilági megváltás, nincs mindenre megoldás, nem létezik minden egyes helyzetnek evilági, pláne azonnali megoldása. Miért nem? Mert a baloldal természeténél fogva ateista, tagad mindent, ami nem evilágból következik, ennél fogva nyugodtan, saját igaza feltétlen meggyőződésével állíthatja azt, hogy minden megoldható földi keretek között. Magyarán szólva még azt is, hogy van földi megváltás. A konzervatív pedig ennél a kérdésnél kényszeredetten ott toporog, nem tud mit tenni, mismásolni sem akar, de ettől még nem mondhatja azt, hogy mindez igaz. Kelletlenül is akár, de ragaszkodni kell ahhoz, hogy a földi paradicsom soha nem fog eljönni. Senki sem úgy ébred majd egyszer fel, hogy mindent is sikerült megoldani és nem is ígéri ezt senkinek.

Egészen egyszerűen azért nem, mert a konzervatív NEM ateista, ezért tudja, hogy a teljes kiteljesedésben fog minden megoldódni. És eddig persze mindez talán érthető, de a mai kor emberének nem okoz sok megnyugvást. Mert a mai kor embere mindent akar és azt is azonnal. Ha pedig neki azt mondjuk, hogy gyere ide, persze, hogy találhatunk viszonylag hamar megoldást a problémádra, akkor valószínűleg ezzel befolyásolni lehet. Ezért van az, hogy a mindenkori baloldalnak mindig több a követője az azonnal sikereket akarók között, mint a jobboldaliaknak. Ezért van az, hogy könnyebb rokonszenvezőket szerezni az azonnal sokat akarók között.

Mert a baloldal egyik mindenkori, nagy trükkje éppen abban áll, hogy mindenki elé állítanak arcokat, akik együttesen zengik: mi nem vagyunk senki felé sem elkötelezettek!

Jó, időnként, de tényleg csak nagyon ritkán, talán nyomatunk egy kis balos propagandát, de alapvetően apolitikusak vagyunk. Pont, mint azok az influenszerek, akik meghirdették péntekre a tüntetést. Sokakat meg tudnak téveszteni, de pont az ilyen mozzanatokkal buknak le.

Ugyanis mindig csak addig építik őket, ameddig nem kell őket bevetni. Viszont egészen odáig egészen jól tudják őket palástolni. Miért? Mert apolitikusak. Mert nem kell magukról elmondani, micsodák és kicsodák. Mert előadhatják azt, hogy ők mindenre tudják a megoldást és persze az még itt, ebben a világban létezik.

Tegyük hozzá, ilyen kommunikációval százezreket képesek elérni. Olyan százezreket, akik nem néznek Hír TV-t vagy ATV-t, nem olvasnak Pesti Srácokat vagy Népszavát. Simán és maximum elmennek négyévente, talán időnként gyakrabban választani és akkor elég komoly súllyal esik latba, hogy mit láttak annál az egyébként apolitikus influenszernél. Ennyi. Ezért amikor majd látjuk a pénteki tüntetésük képeit – mármint azokét, akik ilyen influenszerként utcára hívták az embereket – mindig erre gondoljuk.

Most éppen erre vetik be őket, ez a feladat, ezt kell űzni. Ennyi és nem több.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Képernyőfotó

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 152 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2024. február 20. 09:50 Szerkesztve
Krupp SkyaGenusnextgen 2024. február 20. 09:49 Ezt adták ki nektek az ÁVH-nál? Mindjárt lehidalok. Legalább nem az a régi avas Havas ÁVH-s szöveg, s karlendítés mellé még beírhattad volna, hogy: Lenin Hallott! Lenin hall! Lenin Hallani fog! Donát Laci bácsira is van Donáth Laci bá csöcsöt fogott! Donáth Laci bácsi csöcsöt fog! Donáth Laci bácsi ülni fog! Egyetlen egészséges ember a baloldalatokon aztán ezt is be csukják.
Salitis
2024. február 17. 11:44
Az influenzások maradjanak otthon! Így terjed a kórság...
Bezerédy
2024. február 16. 16:50
"Az élet ott van minden virágban,minden csésze teában,és minden kioltott életben."
catalina11
2024. február 16. 15:38
A ballibek többek között arról ismerszenek meg, hogy önös érdekeiket mindig hatalmas erkölcsi ködfelhőbe burkolják. Minél nemesebb a cél, világbéke, atommentes föld, kihaló fajok, állati jogok, gyermekszegénység, pedofília, nőellenesség, rasszizmus, antiszemitizmus elleni harc stb, minél nagyobb ERKÖLCSI FELHAJTÁST rendeznek, annál nyilvánvalóbb, hogy még több PÉNZT, BEFOLYÁST, HATALMAT akarnak " Schmidt Mária
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!