Novák Katalin átnemesült lélekként hagyhatta el ezt a mocskos közpolitikai terepet

2024. február 10. 22:01

Milyen kár, hogy ma nincsenek Németh Lászlók, Illyések, akik – ha megtudnák velünk ellentétben azt az indokot – micsoda drámát írnának abból, amit láthattunk és amit nem láthatunk...

2024. február 10. 22:01
null
Joó István
Joó István
Mandiner

Lemondott a köztársasági elnököm.

Újságíróként tévedtem, amikor a hét elején úgy láttam, a botrány, amit rossz áthallásos kegyelemadásából az ellenzék kavar, pár nap alatt el fog ülni. Így sem bánom a cikkem, mert az ellenzék természetéről és infernális farizeusságáról, meg a jogi vonatkozásokról igazat írtam. 

Ahogy a fejlemények viharos gyorsasággal követték egymást, a szereplőkről azt véltem meglátni, Novák Katalinon kívül szinte mindenki hazudott.

Ő nem hazudott, csak nem mondhatta el a lényeget, az igazi indokot. 

Lemondásának videójában sem mondta, mondhatta azt el, de ott az a benyomásom erősödött, hogy a politikai osztályon belül azért ő egy tiszta (és ezért ritka fajta) ember volt. Lehet, hogy annak idején meglegyintette a nagyravágyás szele is, nem volt ebben a kegyelemadási gépezetben a kellő pillanatban profi, de átnemesült lélekként hagyta most el ezt a mocskos közpolitikai terepet. 

A hibázás ellenére emelt fővel tette, tehette.

Nem gondolom jó színészi tehetségnek, de erre nem is volt szüksége: hiteles volt az arca, arcjátéka, nem önmaga sorsa miatti megrendültsége. Az arc is információ, különösen információínségben. 

Milyen kár, hogy ma nincsenek Németh Lászlók, Illyések, akik – ha megtudnák velünk ellentétben azt az indokot – micsoda drámát írnának abból, amit láthattunk és amit nem láthatunk... 

Isten áldja meg Novák Katalin további életét!

(Nyitókép: AFP / ludovic MARIN)

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép:

 

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fajdalmas-i-gazsag
2024. február 14. 19:46
Kimondta a bíróság, hogy kónya endre jogerősen egy pedofilsegítő, ezen nincs mit mérlegelni kegyelmi döntésnél. Nem bírálhatja felül az ítéletet, hogy endre a haverunk, biztosan nem csinált olyanokat ezért bármilyen vizsgálat és ítélet eredményét inkább eltörli. Ez nyilvánvalóan egy újabb fideszes gazság volt, amit sohasem akartak hogy nyilvánosságra kerüljön, csendben intézte volna a kormány, mint kaletát. Az már csak a rendszer teljes mocskára mutat rá, hogy kónya endre nem volt börtönben, vagyis nagy tétje nem volt a kegyelemnek, egyértelműen a teljes tisztára mosdatása volt a célja a mocskoknak. Sajnos a fideszes hívők ezeket az összefüggéseket felfogni sem képesek, annyit látnak az egészből hogy a szemét baloldal a jobboldani családanyát támad...
Skywalker_bp
2024. február 14. 16:29
Micsoda hányás duma
Skywalker_bp
2024. február 14. 16:28
Most megnemesült lélek? Úgy dobtátok el, mint egy rongyot. Mint óvodás a kislapátot. Bayer, a gerinctelen pitbullok doyen-je kérdezte fel a Magyar Nemzetben. Most meg megnemesült? Micsoda gerinctelen álszent alak vagy te is.
Lajoss
2024. február 13. 00:35
A könnyem kicsordult... 😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!