Úgy gyalázta a magyarokat a nagynevű szociológus, hogy a szeme se rebbent

2024. február 09. 18:41

Az ő szemükben mi bőgatyás, pálinkaivó, disznótorokon dajdajozó, tudatlan barbárok vagyunk, ők pedig a művelt, haladó gondolkodású liberális nagyokosok.

2024. február 09. 18:41
Csépányi Balázs
Csépányi Balázs
Magyar Nemzet

„Dési János vendége volt a Klubrádió Reggeli személy című műsorában Sik Endre szociológus, a Társadalomtudományi Kutatóközpont kutatója. A beszélgetés felütése az a baloldali toposz volt, amely szerint ahhoz a hatalomgyakorláshoz, amit a kormány folytat ellenségképek is kellenek. Itt természetesen szóba kerültek a megszokott, az ellenzék által rendszeresen emlegetett példák, a Sorost és Brüsszelt kritizáló plakátok. Azonban a migránsok, mint ellenség volt a központi téma.

(...) Sik Endre szavai, bár sokkal szofisztikáltabban, a rémisztő képződmény helyett, a barbárt használva, de ugyanezt a gondolkodásmódot tartalmazták. Ezek az emberek ezt gondolják a saját népükről, nincs ezen mit szépíteni. Az ő szemükben mi bőgatyás, pálinkaivó, disznótorokon dajdajozó, tudatlan barbárok vagyunk, ők pedig a művelt, haladó gondolkodású liberális nagyokosok.

Na, ebből a lekezelő, magas lóról beszélő, kioktató stílusból lett elege az embereknek. Ez a beszédmód sokszor bebizonyosodott, hogy vereségre van ítélve, úgyhogy további jó fröcsögést.”

Nyitókép: klubradio.hu

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fideszaking
2024. február 13. 04:53
Magyar mondás: "Az igazság fájdalmas." 🫶🫶🫶🇭🇺🇭🇺🇭🇺🇭🇺🤣🤣🤣 Emlékszem a Trombitás irta nem is oly régen, hogy a magyar katácsonyi vásár jobb, mint bármelyik europai, merthogy "olcsobb a pia" - amikor a magyar europa legalkeszebb népe. 🤣🤣🤣🤣🫶🫶🫶🇭🇺🇭🇺🇭🇺 Szoval fáj az igazság 🤣🤣🤣🫶🫶🇭🇺🇭🇺🇭🇺 Magyar... 🤣🤣🤣🤣🤣🇭🇺🇭🇺🇭🇺🇭🇺🫶🫶🫶🫶
Kormánypárti2
2024. február 10. 19:01
További jó fröcsögést!
Gusztiapu
2024. február 10. 11:13
Idézzük Kertészt, mit tartott a magyarokról: „A magyar genetikusan alattvaló... a magyar a legsúlyosabb történelmi bűnökért sem érez egy szikrányi lelkiismeret furdalást, hogy mindent másra hárít, hogy mindig másra mutogat, hogy boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot, és nem akar tudni róla, hogy le fogják szúrni. Hogy se tanulni, se dolgozni nem tud, és nem akar, csak irigyelni, és ha módja van legyilkolni azt, aki munkával, tanulással, innovációval viszi valamire. Ma már a második világháború borzalmaiért, a Holocaustért egyedül a magyar a felelős, mert a magyar nép az (a német néppel ellentétben), amelyik se be nem vallotta, meg nem gyónta a bűneit, se töredelmes bűnbánatot nem tanúsított, se meg nem fogadta, hogy soha többé, se bűnbocsánatért nem esdekelt. Így aztán nem is kapott soha föloldozást!” Üzenem Sik Endrének: - Irány kanada!
Gusztiapu
2024. február 10. 11:10
Eszembe jutott Kertész Ákos is - két éve szenderült jobblétre Montreálban (ugye szintén Kanada). Azért érdekes ez, hogy az a Kanada, ahol felállva tapsolnak egy még élő ukrán nácinak - aki az SS 14. Waffen Grenadier hadosztályában szolgált - egy orosz származású jelenlegi ukrán kormányfő tiszteletére és annak, valamint a liberális kanadai miniszterelnök jelenlétében, valamint csak két náci emlékmű található az országban - tehát érdekes az, hogy éppen Kanadában találnak otthonra ezek az emberek. Például Kertész Ákos is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!