Uszításért feljelentették Márki-Zay Pétert, kormánytagok felakasztásáról beszélt

2024. február 18. 19:02

Jogi következményei is lehetnek kampánymegnyitón elhangzottaknak.

2024. február 18. 19:02
null

Feljelentést tett a Budapesti Rendőr-főkapitányságon Tényi István, miután Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Néppárt kampánymegnyitóján fideszes politikusok felakasztásának lehetőségéről beszélt. Mint mondja, ezzel felmerülhet a közösség elleni uszítás bűntettének gyanúja. Tényi szerint ez már nem fér bele a véleménynyilvánítási szabadságba – írja a Magyar Nemzet.

Ezt is ajánljuk a témában

Márki-Zay a szombati kampánynyitó eseményen így ecsetelte a kormánypárti politikusok kivégzését.

Attól félnek, hogy lógni fognak”

– fogalmazott Márki-Zay Péter.

Tényi megerősítette: mások életének, testi épségének, méltóságának, jogainak, védelme, önmagában is érték, amelyre az alapjogok szabályozásakor figyelemmel kell lenni.

Fotó: Ficsor Márton/Mandiner

 

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zoknis
2024. február 21. 09:28
Tipikus kommunista módszer, az akasztás mindig is kedvenc időtöltésük volt , makizaj is besorota magát közéjük. Ki ki érdemei szerinti helyre kerül...
o1gtolvaj-2
2024. február 19. 09:23
Pedofilt kiengedni Orbanisztanban csak egy hibacska!
EX_Terminator
2024. február 19. 00:21
Jól tették ez nem ártatlan vélemény, hanem a közrend megdöntésére irányuló kísérletként is értelmezhető az uszításon túl.
Lilyana2
2024. február 18. 22:00
Szerintem felmentik, mert igazoltan a szellemi fogyatékosság minősített esetével állunk szemben. Érvelni normálisan képtelen, gondolkodni képtelen, csak sértegetni, mocskolódni képes, de különösen kártékony a baloldalra nézve az a tulajdonsága, hogy saját magukat buktatja le. Nem éri fel az értelmével, hogy nem fecsegjük ki az Amerikából kapott megvesztegető dollárokat. Ilyenkor büntetés helyett a kötelező elmegyógyintézeti kényszerkezelés jöhet szóba megoldásként.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!