Orbán Viktor: Trumpnak vannak tervei a háború befejezésére, de többet nem mondhatok

2024. március 10. 19:47

„Nekünk ma azért van nagy tekintélyünk Amerikában, mert mi megcsináltunk olyan dolgokat, amiket ők is szeretnének, csak nem megy” – fogalmazott a miniszterelnök.

2024. március 10. 19:47

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

***

„Most egy olyan köztársasági elnök tudja leginkább szolgálni Magyarország érdekét, aki stabil, kiszámítható, ismert, és a nyugalmát át tudja adni mindannyiunknak” – mondta Orbán Viktor az M1-nek adott exkluzív interjújában. A miniszterelnök hozzátette: Sulyok Tamás felkészültsége, szaktudása, tekintélye vitán felül áll. 

Sulyok Tamás nézetei ismertek voltak előttünk, egy olyan elnökünk lesz, aki elkötelezetten hívő lélekkel fogja szolgálni a hazáját

– fogalmazott a miniszterelnök.

Trump a béke embere

A kormányfő beszélt a szombaton véget ért amerikai útjáról is. A miniszterelnök szerint ma úgy tekintenek amerikából Magyarországra, mint egy különleges helyre, amely a liberális Európában egy konzervatív sziget. „Nekünk ma azért van nagy tekintélyünk Amerikában, mert mi megcsináltunk olyan dolgokat, amik ők is szeretnének, csak nem megy” – tette hozzá. A miniszterelnök példaként a közbiztonságot említetette, mint mondta Magyarországot azért tisztelik ma az Egyesült Államokban, mert ez Európa legbiztonságosabb országa. 

Mert itt nem a rendőrök ellen beszélnek, mint Amerikában, nem a bűnözőknek, hanem az áldozatoknak a jogairól beszélnek” 

– jegyezte meg, majd kifejtette: Donald Trump elnöki működéséből tudjuk, hogy ő a béke embere, ő ugyanis világossá tette, hogy a célja békét teremteni az orosz-ukrán háborúban, és Magyarország sem szeretne mást, mint a mielőbbi békét. Arra a kérdésre, hogy mi lehet Trump titkos terve a háború befejezésére, Orbán Viktor azt mondta: 

léteznek ilyen tervek, de nincs felhatalmazva arra, hogy ezekről részletesen beszámoljon. 

Orbán Viktor azt mondta, Donald Trump esetében „nincs szó zsákbamacskáról”, hiszen ő már volt elnök, tehát pontosan tudjuk, hogy mi fog történni:

Ő az első négy évében lezárt háborúkat. 

Ő volt hosszú idő után az első olyan elnök, akinek az ideje alatt nem indult háború. Tehát róla tudjuk, az elnöki működéséből tudjuk, hogy ő a béke embere. És most sem rejti véka alá a véleményét, világosan megmondta, hogy az ő célja, hogy békét teremtsen az orosz–ukrán háborúban. Mi sem szeretnénk mást, mint békét, minél hamarabb tűzszünetet. Ennek a lassan végtelenbe nyúló háborúnak minél hamarabbi lezárását. Nem látok más olyan eltökélt, erős embert, aki képes lenne erre, mint Donald Trump” – fogalmazott a miniszterelnök. 

 

 

 

 

 

Összesen 288 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina11
2024. március 11. 18:01
Pelso j. catalina11 2024. március 11. 13:57 A sajnálkozással vegyes nevetéstől nem szokás epét hányni. " bizony nem, de folyamatos vereségtől igen, és a kétharmadok erősen ártanak a libernyákoknak. Én viszont jókat nevetek!
Átoperált Kiscsoportos
2024. március 11. 14:07
Majd pont egy jelentéktelen magyar cigánynak fogja elárulni a "terveit". :)))))) Már ha lenne neki ... Ezt köszönhetjük a Bakcigány Pedovajdátoknak: - már csak a bolgárok vannak mögöttünk (talán) - 2010 óta majd' 3 szorosa lett az államadósságunk - az € zóna 3-szorosa az inflációnk - az államháztartási hiány az EU-ban az egyik legnagyobb - 400 körül van az € - az EU-ban nálunk volt a legnagyobb vásárlóerő csökkenés - 2023-ban kb 2000 milliárd buktája volt az mnb-nek - az EU-ban az értékéből a legtöbbet vesztett deviza a HUF lett - az ország 4 régiója is az EU legszegényebbje közé tartozik - magyarPutrisztán hivatalosan is az EU legszegényebb országa
catalina11
2024. március 11. 13:15
Genusnextgen megint fröcsög és nyáladzik...
catalina11
2024. március 11. 13:13
epét hánynak a libernyákok..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!