Kesereg az ellenzék amiatt, hogy Magyar Péter ellopja tőlük a show-t, miközben hiteltelennek tartják

2024. március 27. 09:52

A MSZP szerint inkább az ellenzéki szavazók szimpatizálnak Magyar Péterrel, a kiábrándult fideszesek még nem indultak meg.

2024. március 27. 09:52
null

Nyitókép illusztráció, egy korábbi eseményről készült. Forrása: Facebook

Elkeseredés és frusztráltság jellemezte az Republikon Intézet által megrendezett, Kampányolni jó! című kerekasztal beszélgetést, ahol az MSZP, a DK, a Párbeszéd, az LMP, a Momentum és a Jobbik politikusai is elmondták a véleményüket a Magyar Péter-jelenségről és arról, hogy Vitézy Dávid indul a főpolgármester-választáson – írta meg a 24.hu.

Ha Magyar Péter kiírja, mit reggelizett, akkor három napig az a téma

Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója szerint Magyar Péter olyan kérdéseket vet fel, amelyek összhangban vannak a társadalom igazságérzetével, ezért nagy hatással bírnak. Ugyanakkor Molnár szerint az mindenképpen levon Magyar hitelességéből, hogy korábban ő maga is részt vette a rendszerben.

A politikus megjegyezte, hogy az ellenzék számára fájó, hogy a politikai célok megfogalmazása helyett, az utóbbi időszakban csak és kizárólag Magyar személyes szerepvállalásáról van szó.

Inkább az ellenzéki szavazók szimpatizálnak vele, a kiábrándult fideszesek még nem indultak meg

– tette hozzá ironikusan az MSZP-s képviselő.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik–Konzervatívok elnöke szerint Magyar az ellenzéki munkához leginkább úgy tudna hozzájárulni, ha végre „kimondaná az első konkrét mondatát”. Gyöngyösi szerint szintén probléma Magyarral kapcsolatban, hogy gyakorlatilag betölti a teljes médiateret. „Ha kiírja, hogy mit reggelizett, akkor három napig az a téma a magyar közéletben” – tette hozzá Gyöngyösi.

Vitézy, a fekete ló

Vitézy Dávid indulásával kapcsolatban jól láthatóan nagy a feszültség az ellenzéki pártok között. Kiváltképp amiatt, mert bizonyos ellenzéki vádak szerint az LMP által támogatott Vitézy győzelme a Fidesznek kedvezve. Az LMP-s Kanász-Nagy Máté szerint jelenleg Szentkirályi Alexandra a harmadik helyen áll Budapesten, így fideszes győzelem szerinte biztosan nem lesz, sőt, Vitézy indulásával akár a fideszes szavazókat is sikerülhet átcsábítani az ellenzékhez. „Vitézy Dávid azt veszélyezteti, hogy a status quo megmaradjon” – mondta Kanász-Nagy Máté.

Várjuk a Vitézy és Szentkirályi előválasztásának győztesét

– vágott vissza erre Barabás Richárd, a Párbeszéd politikusa.

A DK politikusa, Arató Gergely azt szeretné, ha Karácsony Gergely maradna a főpolgármester, a megyei jogú városokban maradjanak meg a jelenlegi pozícióik, és ahol jelenleg nincs többségük, ott is „látható, működő ellenzék legyen”.

A Gyurcsány-párt politikusa az uniós választás kapcsán már sokkal merészebb reményeket fogalmazott meg, ugyanis ott az az elsődleges cél, hogy a Fidesz kisebbségbe kerüljön, és hogy a DK által is képviselt politikának legyen többsége.

A beszélgetésre hivatalos volt Kovács Gergely, a Kétfarkú Kutya Párt társelnöke is, a párt azonban nem kívánt részt venni a vitában.

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Kacsoh Dániel

Mandiner

Idézőjel

Vajon mennyivel erősebb az Orbán-kormány illuzórikus megrogyasztásának vágya egy bántalmazott nő melletti szolidaritás kifejezésével szemben?

 

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2024. március 28. 08:01
Ha volt bantalmazás, miért tűrte: - egy jogvégzett miniszter, - a szemelyi védelmét ellátók, - a nemzetvédelmi szolgálatok, - a rokonok, - a barátai, munkatársai? Nem volt bántalmazás? Varga egy tehetetlen, hazudozó ócska kvótaribanc. A volt férje egy patkány, akinek a patkánylàny 3 kispatkányt ellett. Most komolyan, ezek után màr ki a faxomat érdekel 2 bukott zsidesz szektás ármánykodása, göbbels tóni hangszerelésében? A blikk szennylap ehhez képest egy tudományos értekezés.
Akrabu17
2024. március 27. 20:43
aki képes jobboldali létére erre a szarra szavazni az kb annyira jobboldali mint a másik magát jobboldalinak tartó kretén mzp
Pamacs01
2024. március 27. 17:52 Szerkesztve
Petike éppen most hekkeli az ellenzéki választási propaganda időszakot. Hajrá Petike!!! Még több botrányt!!! Majd miután lecseng ez a blöffhegyekből építkező ámokfutás, az ellenzéknek már kevés ideje lesz felépíteni a választási programját és a képvislelőik imázsát. Petike viszont kimenekülhet Brüsszelbe, az ellenzék romjain felkapaszkodva. :D De ezek a hülyék még ennek a felismerésére is képtelenek. :D :D Tüntessetek!! Fáklyás felvonulást!! Mobiltelefon lámpásokat !! Orbántakaroggy!! Orbánmonnyonle! :D Ja!! O1G!! :)
google-2
2024. március 27. 15:26
A Birodalom eddig pénzelte az ellenzéki pártokat, egy szavuk sem lehet, most felépített egy Frankensteint a magyaroknak, Magyart, hátha…
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!