Pedofilgyanús óvodai alkalmazottra csaptak le a rendőrök Újbudán

2024. március 01. 17:19

A szülőknek jó ideje gyanús volt az egyik újbudai intézményben dolgozó óvodai alkalmazott.

2024. március 01. 17:19
null

A rá bízott óvodásokhoz közeledett egy pedagógiai asszisztens Újbudán, az egyik önkormányzati óvodában – írta meg a Magyar Nemzet. A rendőrség már be is avatkozott. A lap úgy értesült, hogy a szülőknek jó ideje gyanús volt az egyik újbudai intézményben dolgozó óvodai alkalmazott. Ezt később beigazolta a rendőrségi nyomozás, a rendőrök ma le is csaptak a férfira.

A fiatalember az önkormányzat egyik óvodájában dolgozott, és úgy tudják, hogy a rá bízott óvodások felé közeledett.

Az eljárás szexuális kényszerítés miatt indult meg a férfit már elő is előállították. 

Újbuda Önkormányzata közleményben reagált

A Gazdagréti Szivárvány Óvodában történetek miatt azonnali hatállyal belső vizsgálatot rendelt el Újbuda polgármestere, amint a tudomására jutott, hogy a Gazdagréti Szivárvány Óvoda egyik munkatársával kapcsolatban névtelen feljelentés érkezett a XI. kerületi Rendőrfőkapitánysághoz. A szülőket a történtekről ma reggel hivatalos levélben értesítette az óvoda vezetése” – áll a közleményben.

A közlemény szerint a Rendőrség február 23-án kezdett adatgyűjtésbe egy névtelen bejelentés alapján és ezzel egy időben értesültek először az ügyről az önkormányzatnál. Mint írták, az érintett dolgozó azóta nem léphetett be az óvoda területére, nem találkozhatott a gyermekekkel, 2018-ban indult munkaviszonyának megszüntetésére haladéktalanul sor került, köznevelési foglalkoztatotti jogviszonya megszűnt.

„A BRFK XI. kerületi rendőrkapitányságának hivatalos tájékoztatása a nyomozás elrendeléséről február 29-én érkezett. Az önkormányzat mindenben támogatja a BRFK munkáját, közös érdekünk, hogy az igazság minél előbb kiderüljön.

A gyanút megalapozó cselekmény(ek)ről egyelőre nem áll az önkormányzat rendelkezésére információ, korábban az érintett pedagógus asszisztens munkájával kapcsolatban panasz sem az óvoda vezetéséhez, sem az önkormányzathoz nem érkezett.

Újbuda Önkormányzata elkötelezett abban, hogy ahogy eddig is, ezután is a legnagyobb érzékenységgel és a leghatározottabban lépjen fel minden, a gyerekeink egészséges fejlődését veszélyeztető tényezővel szemben. A konkrét esettől függetlenül is dolgozunk azon, hogy megerősítsük intézményeink gyermekbiztonságra vonatkozó szabályait, jelző rendszerét és továbbra is a lehető leggyorsabban fogunk reagálni a zéró tolerancia jegyében” – olvasható az önkormányzat tájékoztatásában.

Nyitókép: Illusztráció/Vasvári Tamás/MTI

 

Összesen 139 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Patika
2024. március 13. 03:07
Az, hogy kizárták a területről az ok. De az hogy vizsgálati szakaszban már ki is rugták az túltolt prejudikáció
zsolti123
2024. március 03. 20:59
Egy kicsit túltolta nagy példaképünk követését: Biden teljesen összeomlott, már hivatali teendői közben sem tud uralkodni beteges vágyain https://twitter.com/i/status/1700839469803295226 https://magyarnemzet.hu/kulfold/2024/03/biden-teljesen-osszeomlott-mar-hivatali-teendoi-kozben-sem-tud-uralkodni-beteges-vagyain
zsolti123
2024. március 03. 20:08
Több óvodában is dolgozhatott az újbudai pedofil Legalább két, az újbudai önkormányzat igazgatásában és fenntartásában álló intézmény munkavállalója lehetett az a fiatal férfi, aki gyanú szerint egy mosdóban fajtalankodott egy kisfiúval. https://magyarnemzet.hu/belfold/2024/03/tobb-ovodaban-is-dolgozhatott-az-ujbudai-pedofil Ilyen az, akinek balos önkormányzatban van rokona, anyja
zsolti123
2024. március 03. 15:57
Újbudai pedofilbotrány: az óvodák vezetőjének fia az elkövető Győrffy Péternek hívják az újbudai óvodai homoszexuális pedofilbotrány bíróság által letartóztatott elkövetőjét, ami azért is lényeges, mert ő a fia Győrffyné Molnár Ilonának, akit Újbuda óvodáiért felelős humánszolgálati igazgatónak neveztek ki, ezért nem mertek fellépni a pedofil ellen egyes vélemények szerint. Az óvodákért felelős momentumos alpolgármester is nyíltan homoszexuális, ő tűzte ki a másik homokos alpolgármesterrel együtt a szivárványos zászlót legutóbb is az önkormányzat épületére https://m.kuruc.info/galeriaN/hir/gyorffy_pedofil1.jpg https://www.ujbuda.hu/tags/gyorffyne-molnar-ilona
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!