Sokat beszél, de keveset mond – a Magyar Péter-féle jelenségről hosszabban

2024. március 21. 05:56

Olyan mély hitelességi válságban van a baloldal, hogy egy teljesen ismeretlen ember is lehet messiás számukra.

2024. március 21. 05:56
MAGYAR Péter
Deák Dániel
Deák Dániel
Facebook

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

„Az elmúlt hetekben a magyar nyilvánosságba új baloldali messiásként robbant be Magyar Péter. A balos sajtó ugyanúgy építette őt, mint a korábbi »megváltókat«, gondolok itt például az ifjú Orbán Viktort játszó Fekete-Győr Andrásra vagy a »kiábrándult fideszesekre« vadászó Márki-Zayra, aki végül történelmi vereségbe vezette bele a baloldalt 2022-ben. Több ezer cikk, több száz videó, a jól ismert médiafigyelem, majd kipukkadó lufi.

Sokat beszél, de keveset mond. Mára is bizonyítékokat ígért, azonban ezeket nem mutatta be, csak folytatja az üres vádaskodásokat. Még a baloldali Medián felmérése szerint is a baloldalt osztja tovább Magyar Péter: a fideszesek átlátnak a szitán, tudják hogy itt csak egy újabb globalista projektről van szó, amellyel próbálnak életet lehelni a baloldalba. Ennek az egésznek ugyanakkor ismét az a hatása, hogy az ellenzéki tábort osztják tovább, 

már bőven tíz felett van azon pártok száma, amely szeleteli a baloldalt.

Ez végső soron a Fidesznek egy kedvező helyzet.

Magyar Péter teljesen ismeretlen volt a nyilvánosság számára, nagyjából egy hónapja tud a létezéséről a szélesebb közönség. Nem ismerik, nem tudják valójában ki ő. Ez magában hordozza azt a veszélyt, hogy Márki-Zay Péterhez hasonlóan hamar kiborul a bili és kiderül: valójában csak egy agresszív futóbolond. Ennek előjele a kapcsolaton belüli erőszakról szóló hírek és rendőrségi jelentés, amelyet a kormánypártisággal nem vádolható HVG hozott nyilvánosságra és amelyet Varga Judit egy sejtelmes Facebook-poszttal meg is erősített.

Összefoglalva: olyan mély hitelességi válságban van a baloldal, hogy egy teljesen ismeretlen ember is lehet messiás számukra. Ezek a próbálkozások azonban mindig kudarcba fulladnak, hiszen rájönnek, saját magukkal szúrtak ki...”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:19
🍓 ️ ­­­A­ ­­d­ö­­g­­ö­­s­­­ ­l­­á­­­n­y­­o­k­ ­­­v­­á­­r­­­n­a­­k­­ ­­­r­­á­­­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­.­­­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­𝗙­­𝗨­𝗡
..--..
2024. március 22. 08:24
-zsoltkom- "(...) hogy egy teljesen ismeretlen ember is lehet messiás számukra." Minden lehetséges hitalapon... főleg ha valaki messiás-szervező. Jézus reklámembere a hitét eláruló Saul, a keresztényüldöző Saul. Száját tépve erőlködött, járta Korinthus utcáit és győzködte az ott élőket az ismeretlen Jézusra... ugyan már gazemberek, a ti hitetek szart sem ér. Addig-addig vitázott, hol ordítva, hol szép csendesen az utca emberével, amíg a most már Pál apostollá előlépett (mai helyzetre lefordítva) Magyar Péter tekintélyes mennyiségű megtértet nem produkál. Úgy néz ki, egy keresztényüldöző is tud a keresztényeknek fejkvótát gründolni. A kb. 2 Mrd keresztény mára mutatja, hogy az ismeretlent csak be kell mutatni a nagyközönségnek, és ennek szervezését-kivitelezését egy eléggé áruló, de megvilágosodott szorgalmasnak kell végbevinni. Ez egy bevált recept Deák Dániel... felül írja az okosságodat a történelem... a legenda... a múlt. Lehet, hogy hagyományból vannak árulók?
files32
2024. március 21. 11:49
Magyar Péter ügyvédje szerint aki az ügyészségi közleményt írta a meghallgatásról, nem ugyanott töltötte azt a négy órát, ahol ő
viola1980
2024. március 21. 11:04
Tegyük hozzá, h MP folyamatosan ellentmond saját magának: elvileg védelmezi a feleségét, közben elmondja, hogy ittasan veszekedett , egy másik helyen, hogy konyakozott. Az anyjáról: először együtt szervezték a tüntetést, majd amikor rájött, hogy bajba sodorta az anyukát, akkor már csak azzal segítette, hogy átölelte őt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!