Szereti a tojást? Van egy jó hírünk

2024. március 12. 13:09

A tavalyinál harmadával olcsóbb lehet a húsvéti tojás.

2024. március 12. 13:09
null

Nyitókép: Pixabay

***

Húsvétra hatvan forint körül alakulhat egy darab tojás fogyasztói átlagára a Világgazdaság szerint. Az alacsonyabb árakban szerepet játszik, hogy a takarmányköltségek kedvező alakulása miatt a termelés költségszintje tavalyhoz képest jócskán mérséklődött, ami a fogyasztói árakban is megjelenik – árulta el Héjja Csaba, az MBH Bank agrár- és élelmiszeripari üzletágának szenior elemzője. Mindez azt jelenti, hogy az ünnepek környékén 60 forintos átlagárra számíthatunk, ami harmadával alacsonyabb az előző év húsvétjának környékén tapasztalt szintnél.

A lap arról is ír, hogy a fogyasztók hagyományosan a barna héjú tojásokat részesítik előnyben, ugyanakkor Héjja Csaba hangsúlyozta, hogy a hazai kínálatban megjelenő fehér és barna héjú tojások között a beltartalmi értékeket tekintve semmilyen különbség nincsen.

A KSH adatai szerint Magyarországon 2022-ben 2,5 milliárd darab tojást termeltek, 5,1 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban. Az egy főre jutó éves tojásfogyasztás átlagosan 242 darab volt, ami gyakorlatilag megegyezik az előző öt év fogyasztási szintjével.

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:10
🍓 ️ ­­A­­ ­d­ö­g­ö­­s­­­ ­­­l­­­á­­­n­­y­­­o­­k­­­ ­v­­á­­­r­­n­­­a­k­­ ­­r­­á­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­­.­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­­.­𝗙­𝗨­𝗡
fogas paduc
2024. március 12. 13:35
Miért a kakas szólal meg legelőször hajnalban a tyúkólban? Azért, mert különbön a tyúkok nem hagynák szóhoz jutni.
antal-2
2024. március 12. 13:30
Kotkodács! Kotkodács! Mindennapra egy tojás! A fehér tyúk fehér héjjút a barna, barna héjjút tojik. Milyen érdekes a természet! Niggereknek feka gyerek, fehéreknek semmi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!