A Pottyondy-csapda

2024. április 10. 05:57

Vegytiszta gyűlölködésre és gyűlöletkeltésre van kereslet, ha azt viccesen adják elő.

2024. április 10. 05:57
null
Békés Bence
Mozgástér

Nyitókép forrása: Pottyondy Edina Facebook-oldala


„Elítéli a bántalmazást, mégis felmenti a bántalmazót és az áldozatot gyalázza. A népmesék okos lányának hiszi magát, mert nem látja, hogy ezzel a csellel magát és a követőit ejti csapdába. És persze a bántalmazások elszenvedőit is, hiszen tömegek számára hitelteleníti a megrázó történetével nyilvánosság elé álló áldozatot, ami intő jel minden sorstársa számára. Pottyondynak mindez nem számít, az előadásaira elkapkodják a jegyeket, és mint megtudtuk tőle, a gyűlöletkeltő poénkodás rohadt jó üzlet. Pottyondy tavaly decemberben elmondta nekünk egy videójában, hogy 25 ezer jegy kelt el a legújabb műsorára, ami után 27 millió forint áfát fizetett be. Ez nagyságrendileg 100 millió forint bevételt tesz ki. Nagyon jó üzlet, és egyben alkalmas kortünetnek is, amelyből megállapíthatjuk, hogy 

a vegytiszta gyűlölködésre és gyűlöletkeltésre van kereslet, ha azt viccesen adják elő.

Mert az előadóművész, aki oly sokszor felemelte és felemeli a szavát a szerinte gyűlölködő és gyűlöletet keltő közéleti személyek és médiumok ellen, az általa rendszeresen közölt videóiban simán megtapossa bárkinek az emberi méltóságát egy-egy poén kedvéért. Ahogy Ford Fairlane mondta az amerikai rocksztárokról: ha kell pénz drogra, csinálnak néhány »Rock a drog ellen« reklámot.

Pottyondy Edina politikai youtube-er több videóban is alaposan elmondta a véleményét a Magyar Péterrel szemben megfogalmazott vádakról. Nem volt könnyű dolga, mert egyfelől meg kell felelnie a bántalmazásokkal kapcsolatos ügyekben saját maga által felállított inkvizítori mércének, miszerint mindenki alávaló, mocskos gazember, aki enyhíteni, magyarázni, vagy pláne tagadni merészeli a bántalmazóval szemben megfogalmazott vádakat, másfelől neki elsősorban a kormányt és az áldozat Varga Juditot kell gyaláznia, hiszen erre épül a gondosan és nagy sikerrel felépített produkciója. 

Így Pottyondy kínos helyzetbe került, de nem is ő lenne az internetes gyűlöletkultúra egyik legügyesebb művelője és haszonélvezője, ha nem oldaná meg könnyedén a problémát. Nem kellett sokat gondolkodnia a stratégián, hiszen minden magyar kisiskolás számára ismert az ilyen helyzetekre alkalmas népi példázat: a Mátyás királyról szóló népmesékből az okos leány, aki vitt is ajándékot, meg nem is.”

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Deák Dániel

Facebook

Idézőjel

Pottyondy Edina, főállású Magyar Péter-propagandista most nyilvánosan sajnálkozik Tarr miatt.

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Roadkill
2024. április 11. 14:16
azért ez kemény kritika a zorbáni diktatúráról, hogy egy ilyen szarházi senki szarrá keresi magát az ostoba prolikon, képzeld ha dobrevi demokrácia lenne, mi pénzeket szakítana...
Hobby024
2024. április 11. 06:26
Szeretem Hofit, és szeretem Bödőcsöt is. Mindketten a humor nagyágyúi. Hofi poénjai nagyon sokszor még ma is ülnek. De ki ez a nő? Egy modoros, gyűlölettől átitatott, humortalan senki. Igaza volt Nacsa Olivérnek: A humor nem női műfaj. Humoristának nulla, véleményvezérként olyan mint az ellenzék. Aki megkérdőjelezi harcos feministaként Varga Judit igazát és ebből még "nőként" nézettséget is remél, az visszataszító. Úgy látszik az belefér az intellektuális humorba, hogy valaki a házastársát hallgassa le és ebből politikai tőkét kovácsoljon. Bezzeg a pegazus ügynél mekkora volt a felháborodás. Hiába azon az oldalon minden belefér. Ahol elavult intézmény lett a család, nyűg a gyerek a potyondi félék a következmény.
Wolfram004
2024. április 11. 00:20 Szerkesztve
Ez a nő egy klinikai eset. Nem láttam még filmeken sem ennyire gonosz teremtést, aki ennyi gyűlöletet fröcsögne ilyen kéjes, önelégült, arccal. Ez az önellentmondás, a gyűlölet és kéj közt vibráló feszültség az, ami érdekessé, izgalmassá teszi az előadásait (ami tartalomban nem több, mint O1G). Ez előrevetíti, milyen gyönyört fog átélni, ha ugyanígy mosolyogva haléra kínozhat valakit, ha majd rosszabbodik az állapota. Talán nem kellene megvárni.
c-critical
2024. április 10. 21:01
Az lehet hogy lenne, de ez a luvnya nem vicces, de legalább nagyon irritálóan modoros. Én három percet nem tudtam megnézni soha a videóiból, annyira mesterkélt az egész. Aki ezt viccesnek tartja, annak egészen biztos semmi humor )és stílus) érzéke nincsen
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!