Berendelte a Mol vezetőit az üzemanyagárak miatt Nagy Márton

2024. április 08. 13:51

„Van egy elcsúszás a korábbi megállapodásunkban” – fogalmazott a miniszter.

2024. április 08. 13:51
null

Nyitókép: MTI/PAP/Piotr Polak

Úgy látjuk, van egy elcsúszás a korábbi megállapodásunkban, ezért a hét második felére behívtam a Mol és a Magyar Ásványolaj Szövetséget egyeztetésre – mondta az Index kérdéseire Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter azzal kapcsolatban, hogy szerdától ismét emelkednek az üzemanyagárak, pedig korábban a kormány egyezségre jutott a szövetséggel, ennek értelmében az áraknak a régiós középmezőnybe kell tartozniuk.

A nemzetgazdasági miniszter hétfőn a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. szerepéről, eredményeiről és 2024. évi céljairól tartott sajtótájékoztatót Budapesten. Kiemelte, az országleltárnak köszönhetően a nyilvántartási rendszer szinte teljeskörű, az állami vagyon jelentős része ingatlan, további tétel a részesedés és az egyéb vagyonelem.

Nagy Márton elmondta, az MNV Zrt. 2023-ban a tervezett 22,7 milliárd forint bevétellel szemben 31,8 milliárd forintot ért el, ebből 18,1 milliárd forintot tett ki az ingatlanok értékesítése. Az MNV Zrt.-nél az idén 39,2 milliárd forint bevétellel számolnak, ebből 32,7 milliárd forintot tesz ki az állami ingatlanok értékesítése.

(VG)

 

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:48
🍓 ️ ­A­ ­d­­­ö­­g­ö­s­­­ ­l­­­á­­n­­­y­­o­­­k­ ­­­v­á­­­r­­n­­a­­k­­ ­­r­­á­­­d­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­­­.­­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
konfucius
2024. április 08. 19:51
A korábbi megállapodás már eleve egy rakás szar volt. Nem azt kell ismét kialakítani, hanem egy újat létrehozni, de leginkább lediktálni a feltételeket. A finomítót katonai irányítás alá vonni, az üzemanyag árát 400 Ft-on rögzíteni. A MOL kussolhat, Hernádi pedig pakolhatja a bőröndöt, mehet Zágrábba hosszas vakációra, ha netán bármi nem tetszene. A retek MOL sorozatban rekord profitot csinál, kizárólag a mi pénztárcánkból. Elegem van, a faszom kivan azzal, hogy a nagy cégek szakmányban szopatják szét a magyarokat. Elég volt ebből, kormány, cselekedj ! Keményen!
zsocc44
2024. április 08. 18:42
Átlagár 641 Ft. Ami 1,71 eurót jelent. Mai árfolyamon. Kicsit drágának tűnik, olyan német ár
bhölömbika
2024. április 08. 17:56 Szerkesztve
Miért drágább sokkal az üzemanyag itthon mint a környező országokban?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!