Magyar Péter nem mondja meg, honnan származik a Bajnaiékhoz köthető adatvédelmi tájékoztatójuk

2024. április 21. 11:11

Rejtély.

2024. április 21. 11:11
null

Nyitókép: Hír Tv-videó

A Hír TV arról ír, hogy Magyar Péter szombaton sem adott választ arra a kérdésre, honnan származik a talpramagyarok.hu adatvédelmi tájékoztatója. Emlékeztetnek: a Tisza Párt alelnökének honlapján a napokban tűnt fel két olyan szervezet is, amely köthető a Bajnai Gordon-féle DatAdathoz. „Ez egy nice catch, ahogy az angol mondja, örülök, hogy ezt megtalálták” – mondta pénteken Magyar Péter. Azóta semmi.

Az információt a Magyar Nemzet hozta nyilvánosságra, cikkük után eljárást kezdeményezett a Szuverenitásvédelmi Hivatal, 

Magyar Péterék pedig azonnal eltüntették a honlapjukról a Bajnaiékhoz köthető két cég nevét.

Aggályokra hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság is: Péterfalvi Attila, a hatóság elnöke szerint kérdéses, hogy az említett cégeken kívül van-e más olyan információ, amely nem felel meg a tényeknek Magyar Péterék honlapján.

Magyar Pétert szombaton aláírásgyűjtésükön a Célpont stábja kérdezte: 

„Valakitől kaptunk egy adatvédelmi tájékoztató mintát és azt kitettük. Ennyi történt. Nem akartunk érte külön fizetni. Aztán kivették belőle azt az utalást, amit felfújtak Önök meg a propaganda.”

A kérdésre, miszerint akkor soha nem álltak kapcsolatban a két említett céggel, Magyar így válaszolt: 

„Sem a cégeket nem ismerem, sem az urakat.”

Leszögezte: Péterfalvi Attilákkal most nincs időnk foglalkozni, a hazánkkal szeretnénk foglalkozni.”

A kérdésre, hogy tudja-e, honnan származik az adatvédelmi nyilatkozat, ami a honlapjára fölkerült, Magyar Péter így válaszolt:

„Ha tudom, akkor sem fogok erről Önnel beszélni.”

Emlékeztetnek: a Bajnai Gordon nevével fémjelzett Datadat  a baloldali kampányok visszatérő szereplője, hiszen a cég bonyolította le a baloldal kampányát a 2022-es országgyűlési választások idején. „A cégcsoport volt a legnagyobb haszonélvezője a guruló dollároknak, közvetetten és közvetlenül több mint 1,8 milliárd forintnyi dollárt zsebeltek be”, írják.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 370 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:41
🍓 ️ ­A­­ ­­­d­­­ö­g­ö­­s­ ­l­á­n­y­o­­­k­­ ­­­v­á­­­r­­n­a­­k­ ­­r­á­­­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­­𝗪­­.­­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­­­.­𝗙­­𝗨­­𝗡
bagira002
2024. április 22. 05:26
A Talpramagyarok.hu-val kapcsolatos másik aggályos ügyben is kérdezték a NAIH elnökét. Több olvasó is jelezte ugyanis, hogy a beleegyezésük nélkül kéretlen agitáló üzeneteket, hírlevelet kapnak Magyar Péter csapatától. Egyikük elmondta, hogy miután küldött egy üzenetet az [email protected] e-mail címre, annak ellenére kapott szavazásra buzdító promóciós üzenetet, hogy ehhez nem járult hozzá. Márpedig Magyar Péter eredeti adatvédelmi tájékoztatóján ott vannak a Bajnai-féle cégek, hiába próbálták utólag eltüntetni azokat.
bagira002
2024. április 22. 05:24
Mint ismeretes szaporodnak a jogsértés gyanúját felvető mozzanatok Magyar Péter mozgalma körül. A kiindulópontot ebben az ügyben a Magyar Nemzet csütörtöki tényfeltáró cikke adta. Magyar mozgalmának honlapja, a Talpramagyarok.hu mögött is megjelent a Bajnai Gordon nevével fémjelzett datadatos csapat vagyis szorosan összekapcsolódtak a dollárbaloldal hírhedt szervezetével. Dokumentumokkal igazolva beszámoltak róla, hogy a honlap adatvédelmi tájékoztatójában olvasható az Estratos Digital GmbH és a Lundadonate.org neve. Előbbi egy bécsi székhellyel alapított digitális ügynökség, ügyvezetője Bajnai kormányának volt titokminisztere, a DatAdat-cégcsoport vezető figurája, Ficsor Ádám. Az Estratos a DatAdat cégcsoport korábbi osztrák leányvállalata, a Datadat GmbH, amelyet nemes egyszerűséggel átneveztek. A Lundadonate.org, röviden Lunda pedig egy adománygyűjtő platform. Ezt a DatAdat fejlesztette, angol nyelvű oldalán pedig anyacégként korábban a DatAdat, ma az Estratos szerepel.
Szerintem
2024. április 22. 05:09
Tök mindegy, honnan van az az adatvédelmi tájékoztató. Ha ök csinálták akkor is, ha kapták is, azokból a körökből származik, akkor is. Mindenképpen ott volt rajta, rá volt írva, az azokhoz kötődés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!