Egészsége miatt lemondott Pásztor Dániel, megszűnik református püspöki megbízatása

2024. május 09. 19:44

A Magyarországi Református Egyház választási szabályai szerint választ majd új püspököt.

2024. május 09. 19:44

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Lemondott sajóvelezdi gyülekezeti lelkipásztori szolgálatáról Pásztor Dániel, akinek ezzel megszűnik református püspöki és zsinati lelkészi alelnöki megbízatása is – közölte a Magyarországi Református Egyház csütörtökön a honlapján.

Azt írták, a lemondás – amelynek magánéleti, egészségi okai vannak – az illetékes Borsod-Gömöri Református Egyházmegye elnökségének lemondást megállapító határozatával válik hatályossá.

Pásztor Dániel döntéséről tájékoztatta a Magyarországi Református Egyház Zsinatának Elnökségi Tanácsát, amely testvéri szeretettel áll mellette az elhatározásában; szolgálatára hálás szívvel gondol, és további életére Isten áldását kéri”

– fogalmaztak.

A Tiszáninneni Református Egyházkerület a Magyarországi Református Egyház választási szabályai szerint választ majd új püspököt – áll a közleményben.

Az egyháznak négy püspöke van: Pásztor Dánielen kívül Balog Zoltán (Dunamelléki Református Egyházkerület), Fekete Károly (Tiszántúli Református Egyházkerület) és Steinbach József (Dunántúli Református Egyházkerület). A zsinat lelkészi elnökévé áprilisban Steinbach Józsefet választották, miután Balog Zoltán püspök lemondott erről a tisztségéről.

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:47
🍓 ️ ­­­I­g­­a­­­z­­i n­i­­­m­f­­o­m­­á­­­n­i­­­á­k­­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­­.­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­.­­­𝐅­𝐔­­­𝐍
Hajnóczi Kristóf
2024. május 10. 08:18
Már látom Tarr Zoltánt a legközelebbi téesz rendezvényen, amint emelt hangon szegény Pásztor egészségi állapotának megromlása miatt is Balogot meg a "kurzuskeresztényeket" hibáztatja; Balog emiatt is monnyon le, mert hitvallásos helyzet van meg mert Pásztor is biztos a kegyelmi ügy áldozata.
Akitlosz
2024. május 09. 22:47
Ha egészsége van, akkor minek mondott le? Hol van az előírva, hogy csak beteg lehet püspök?
llnnhegyi
2024. május 09. 21:33
Balog ott állt mögötte. Ő rúgta ki a picsába?? Méghogy nyugalom és béke van az egyházakban!? Egy nagy túróst, van!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!