Kik tesznek a legtöbbet az antiszemitizmusért?

2024. május 21. 14:03

Az antiszemitizmusÉRT. Nem pedig az antiszemitizmus ELLEN. Az utóbbit, a magyarországi antiszemitizmus háttérbe szorulását olyan embereknek köszönhetjük, mint például Kertész Imre.

2024. május 21. 14:03
Jeszenszky Zsolt
Jeszenszky Zsolt
Pesti Srácok

Nyitókép: CARSTEN KOALL / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

„Az utóbbi időben számos cikkben, műsorban, videóban foglalkoztam, foglalkoztunk is azzal a kérdéssel, hogy a világ zsidósága hogyan döbben rá szép fokozatosan, hogy a baloldal elárulta őket, már nem fontosak számukra, és a balosok kifejezetten a zsidók elpusztítását nyíltan hangoztató palesztinok ügyét képviselik. Ezzel szemben a keresztény jobboldal az, amely nemcsak a közös vallási gyökereket vallja, de bátran kiáll Izrael mellett is, elismerve nemcsak a jogát az önvédelemre, hanem látva azt is, hogy Izrael megtestesíti mindazt, amit a nemzeti, szuverenista jobboldal fontosnak tart: erős hitbéli alapokon álló, a család szentségét tisztelő, határait védő NEMZETÁLLAM.

De vannak, akik bele vannak ragadva a régi toposzokba. És a mai napig fasisztázzák, antiszemitázzák a jobboldali magyar kormányt (ahogy azt tették már ’90-től kezdve, akár Antall Józsefnek, akár Orbán Viktornak hívták az aktuális miniszterelnököt). És amikor a valóságtól ennyire elrugaszkodva, a tényekkel nem foglalkozva, nemcsak önsorsrontó módon, de végtelenül ellenszenves, zsigeri gyűlölettel orbánoznak a Vásárhelyi Máriák, Juszt Lászlók, Dés Lászlók, akkor egy kicsit visszaerősödik az antiszemitizmus. És most Nádas Péter a legújabb, aki beállt a sorba (nem mintha korábban ne állt volna benne).

Nádas Péter életrajza így kezdődik a Wikipédián:

De ez ma már édeskevés, sőt. A zsidók lekerültek az áldozati totemoszlopról. A woke-kánon már őket is az elnyomók közé sorolja. Ezért aztán Nádas Péter nem kaphatta meg a berlini Haus der Kulturen der Welt (a Világ Kultúráinak Háza) által évente odaítélt Nemzetközi Irodalmi Díjat. A Die Zeit lapban a zsűri két tagja elmondta, hogy egy francia írónő a fehér bőrszíne miatt került le a lehetséges győztesek listájáról, és ezért került a helyére egy fekete írónő. Nádasnak szintén a bőrszíne miatt nem volt esélye, és a díjat végül egy szenegáli – természetesen fekete – írónő kapta. Egy német irodalomkritikus azt nyilatkozta, hogy a zsűri hibát követett el, amikor nyilvánosságra hozta a szempontokat (»lődd le a hírvivőt«), de amúgy szerinte is fontos és helyes, hogy a jelöltek latolgatásakor nemcsak a mű értéke számít.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. május 22. 12:01 Szerkesztve
Antiszemitizmusra a zsidóságnak van a legnagyobb szüksége, ezért tesznek is, hogy a média foglalkozzon ezzel. Ezt bizonyítja a jelen írás is. Fenn kell tartani a félelemérzetet az asszimiláció elkerülése miatt. 2ezer év diaszpórában élésben minden más nép eltünt volna.
Geza2
2024. május 22. 08:01
A cikket, amiről beszélgetünk, olvastad fentebb, vagy csak zsidózol?
B_kanya
2024. május 21. 22:21
Geza2 2024. május 21. 18:49 • Szerkesztve "A magyar jobboldal elég élesen "beleégette a zsidóság retinájába" a zsidókkal kapcsolatos álláspontját." Te gejza, hány gój volt az 1919-es patkányköztársaság "nép"biztosai között?
borvssoias
2024. május 21. 19:04
Kertész akkor lett magyar, mikor a németek csak drágán akarták a betegségét kezelni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!