Nem, nem ússzuk meg, ha belelépünk

2024. május 08. 12:17

Ne azt kérdezgessük magunktól, hogy mit tehetünk Ukrajnáért, hanem inkább ezt: „mi közünk nekünk ehhez a háborúhoz?”

2024. május 08. 12:17
Vésey Kovács László
Vésey Kovács László
Pesti Srácok

Nyitókép illusztráció. Fotó: HANDOUT / UKRAINIAN EMERGENCY SERVICE / AFP

„Mi baj történhetne...?

Tisza István végül beadta a derekát. Most már tudjuk, hogy nem szabadott volna, hogy mindent és még annál is többet meg kellett volna tennie a nyomásgyakorlás ellen. És akkor itt van a mai nyomásgyakorlás, hogy az ukránok háborúja a mi háborúnk is. Előbb láttuk, mi történt, amikor mások háborúját a magunkévá tettük. Nem mondom, hogy újra ilyen történne, ha megint így döntenénk. Fogalmam sincs, hogy mi történne, ahogy másoknak sincs, még a miniszterelnöknek se. Ahogy Tisza Istvánnak se volt fogalma, hogy mi történik majd.

Van kedvünk újra kipróbálni?

Ha közel engedjük magunkhoz mások háborúját, annak nagyon könnyen az lehet a vége, hogy belekeveredünk, és ha belekeveredtünk, onnan már nincs más kiút, mint végigjátszani, és túlélni a lövöldözést meg utána a békekötést. Nekünk mindegyikkel katasztrofális tapasztalataink vannak. Együttérezni és emberileg segíteni persze kell, de ennél többet nem szabad tenni. Ne azt kérdezgessük magunktól, hogy mit tehetünk Ukrajnáért, hanem inkább ezt:

»Mi közünk nekünk ehhez a háborúhoz

Meg ezt:

»Vállalni akarjuk a lehetséges következményeket?«”

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:47
🍓 ️ ­­I­g­­a­­z­i n­i­m­­­f­o­m­á­­­n­­­i­á­­k­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­.­𝐗­­𝟏­𝟖­­.­𝐅­­𝐔­­𝐍
lazio154-2
2024. május 09. 10:04
Mi önként szoktunk jelentkezni a háborúba! Most Csád a soros- talán Paks II. érdekében a frank idegenlégió oldalán. De Irakba, Koszovóba, Afganisztánba se volt minden NATO ország önként ott.
Akitlosz
2024. május 09. 02:03
Ezt is túléljük, ha beledöglünk is.
a-gyar-2
2024. május 08. 23:55
Irány a Don-kanyar! De csak akkor ha Genycsány Fegyenc vezeti a rohamot
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!