Súlyosítaná az ügyészség Gyárfás Tamásék büntetését

2024. május 09. 08:35

Kezdeményezték a Nap Tv volt tulajdonosának letartóztatását.

2024. május 09. 08:35

Nyitókép: Gyárfás Tamás érkezik a bíróságra (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A Fővárosi Fellebviteli Főügyészszég benyújtotta a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtáblának a Fenyő-gyilkosság ügyében hozott elsőfokú ítélet elleni fellebbezését – derül ki a főügyészség lapunknak küldött tájékoztatásából. 
Ahogy a Mandiner is beszámolt róla, az 1998-as, Fenyő János elleni merénylet kapcsán indult büntetőperben februárban a Fővárosi Törvényszék Portik Tamást és Gyárfás Tamást is bűnösnek mondta ki. 

A bíróság Portikot felbujtóként, előre kitervelten elkövetett emberölés miatt életfogytiglani, míg Gyárfást bűnsegédként elkövetett emberölés miatt hét évnyi fegyházbüntetésre ítélte.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész Gyárfás felbujtói minőségének megállapításáért, továbbá mindkét terhelttel szemben a büntetések súlyosításáért fellebbezett. A Nap Tv volt tulajdonosa esetében hosszabb idejű szabadságvesztés kiszabását kezdeményezte, míg a már többszörösen elítélt Portiknál a feltételes szabadságra bocsátás későbbi időpontban történő megállapítását indítványozta.

Gyárfás Tamás és védője felmentésért, míg Portik és védője felmentésért, illetve a büntetés enyhítéséért fellebbeztek.

Az elsőfokú ítélet kihirdetése után az eljáró törvényszék elutasította az ügyészség Gyárfás Tamás letartóztatására irányuló indítványát.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a Fővárosi Ítélőtáblához benyújtott másodfokú indítványával 

az ügyészi fellebbezést mindkét elkövetőnél fenntartotta, egyben indítványozta Gyárfás letartóztatásának elrendelését az ítélőtábla ügydöntő határozatának kihirdetéséig 

– írta a vádhatóság
 

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:47
🍓 ️ ­I­­g­­a­­­z­­­i n­i­­­m­­f­o­­­m­­­á­n­­­i­­­á­k­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­.­­­𝐗­­­𝟏­𝟖­­.­𝐅­𝐔­𝐍
Dorset Naga
2024. május 10. 02:38
Helyes, bár kicsit megkésett.
Puby14
2024. május 09. 10:27
Februárban állapította meg a bíróság, hogy bűnös, ami után minden hétköznapi embert abban a pillanatban a sittre vittek volna. Ez viszont sima eleganciával kisétált a bíróságról, és most a "törvényszék elutasította az ügyészség Gyárfás Tamás letartóztatására irányuló indítványát" Érdekes, hasonló helyzetben mi már régen nehézvasban csücsülnénk a szegedi csillagban. Drága dolog lehetett...
2024. május 09. 10:15 Szerkesztve
Terelésre alkalmas a közlés. Az ilyen önkaseroló ügyészség és bíróság azonnal felszámolandó!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!