Temetés, média

2012. február 22. 19:57

Pősze Lajos
Pősze Lajos blogja
Űrnácik visszaértek, Rabszolgákat szabadit fel a Jobbik és hasonló idióta című cikkek sorakoztak a szombaton délután is frissülő Jobbik közeli honlapon, de Csurka István temetéséről egy szó sem.

„Nincsen még egy olyan európai ország, amelynek bármely nagyobb országos bulvárlapja ne hozta volna címlapon, ha egy ottani, Csurkához hasonló fajsúlyú közéleti személyt temetnek el, ráadásul példátlan részvétkíséret mellett. Mindezt nem a számháborúk és a reklám csinálása okán jegyzem meg, hanem csak mint tényt. De ezek a bulvárlapjaink 2-3 sorban, belső oldalakon röviden végülis utaltak a temetés tényére, és ehhez mérten lehet azt állítanunk, hogy van a bóvli bulvárnál is bóvlibb, pld a Barikád, a Jobbikhoz köztudottan meglehetősen közelálló honlap.

Űrnácik visszaértek, Rabszolgákat szabadit fel a Jobbik és hasonló idióta című cikkek sorakoztak a szombaton délután is frissülő Jobbik közeli honlapon, de Csurka István temetéséről egy szó sem. A 168ora, Index vagy más éppenséggel a Csurkával egyáltalán nem egy gyékényen áruló média is hozta legalább az MTI hivatalos, részletes összefoglalóját(ráadásul komment nélkül) egy-két fotóval. A Barikád (Jobbik közeli honlap) semmit, messze alulmúlva a bóvli bulvárt is. Különösen furcsa ami történt annak fényében, hogy a Jobbik vezetésének többsége Csurka köpönyegéből bújt ki, politikai pályafutását a MIÉP-nek vagy személyesen neki köszönheti. Mi lehet az oka a Barikád hallgatásának? Egyrészt tudjuk, hogy a hála nem politikai kategória, meg azt is tudjuk,hogy Csurka megmondta mit gondol a Jobbikról és ugye az nem volt éppen hízelgő. A példátlan bunkóságot látva le kell szögeznünk, hogy Csurkának igaza volt.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mi ez a szar megint?

Már volt ez a cikk ezen az oldalon.

Egyébként a barikád igenis tettközzé gyászjelentést, akármit is próbál ez a csótány elhitetni a szánalmas blogjában.

"Életének 78. évében meghalt Csurka István író, politikus.

Csurka István, a MIÉP elnöke Budapesten született 1934. március 27-én.

1992 augusztusában a Magyar Fórumban megjelentette Néhány gondolat a rendszerváltás két esztendeje és az MDF új programja kapcsán című írását, amelyben kritizálta a kormány politikáját, és bizonyos társadalmi folyamatokat. A cikk miatt számos támadás érte, és az MDF más vezetőivel is ellentétbe került. 1992 szeptemberében létrehozta a Magyar Út Alapítványt. 1993. január 22-én, az MDF VI. országos gyűlésén 536:674 arányban alulmaradt Antall Józseffel szemben a párt elnökségéért folytatott küzdelemben. Kevéssel ezután megalapította a Magyar Út Körök mozgalmat. Május 26-án részvételével az MDF-en belül megalakult a Magyar Igazság Nemzetpolitikai Csoport. Az ellentét közte és az MDF más vezetői között egyre fokozódott; végül 1993. június 5-én az MDF Országos Választmánya kizárta a pártból.

Júniusban a Magyar Igazság Nemzetpolitikai Csoportot és a Magyar Út Köröket felhasználva megalapította a Magyar Igazság és Élet Pártját, melynek azóta is elnöke, és a párt parlamenti tagsága alatt frakcióvezetője is volt 1998 – 2002 között.

Az író életének utolsó nyilvános megszólalása február 2-án volt, a budapesti Új Színház társulati ülésén, amikor Dörner György, az új igazgató felolvasta a kórházban fekvő Csurka István a társulathoz intézett levelét. Ebben arra bíztatta a jelenlévőket, hogy attól függetlenül, ki hova érzi magát tartozónak, mit gondol a politikáról, szeretetben dolgozzanak együtt.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom őszinte részvétét fejezi ki Csurka István halála miatt.

Az egyik legnagyobb magyar drámaíró halálával óriási veszteség érte a magyar kultúrát. Csurka István a MIÉP vezetőjeként korábban számos, a közéletben elhallgatott tabukérdést vetett fel. Nyugodjék békében!"

http://www.barikad.hu/elhunyt_..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában