A szíriai médiaközpont rakétatámadásának két halálos áldozata

2012. február 23. 14:49
Életét vesztette a brit Sunday Timesnak dolgozó Marie Colvin és a francia fotós Remi Ochlik Szíriában, amikor kormányerők támadtak a helyi médiaközpontra. Halála előtt egy nappal Colvin a vérontás borzalmairól számolt be.

Két újságíró vesztette életét a szíriai Homs városában szerdán, miután kormányerők támadtak a helyi médiaközpontra. Az Egyesült Államokban született Marie Colvin a brit Sunday Times tudósítójaként dolgozott a helyszínen. A rakétatámadásban szintén elhunyt Remi Ochlik, francia fotóriporter. Paul Conroy brit fotós súlyos sérüléseket szenvedett – írja a The Telegraph.

Marie Colvin 25 éve dolgozott a brit lapnak, Szíriában kizárólag ő képviselt angol lapot újságíróként. Bal szemét 2001-ben, Srí Lankán veszítette el, amikor egy repesz csapódott arcának. Halálát megelőző napon a tudósító a BBC-nek és a CNN-nek is videóanyagban számolt be egy, a várost ért gránáttámadásról.

Ochlik 1983-ban született. Fényképezett a haiti katasztrófakor, majd dolgozott a tunéziai, az egyiptomi és a líbiai felkelésekkor. Általános hírek kategóriában egy, a líbiai tüntetésen készült fényképével első helyezést ért el a hónap elején a World Press Photo versenyen.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés