Öngólt lőtt a Médiatanács?

2012. február 29. 19:34

A Médiatanács lőtt egy hatalmas öngólt, mert a Klubrádió nagy valószínűséggel egy-két év alatt gazdaságilag is ellehetetlenült volna – jelentette ki Polyák Gábor médiajogász a stop.hu-nak. Hozzátette: így a médium minden bizonnyal megnyert egy saját profiljára kiírt, díjmentesen használható frekvenciát.

„A Médiatanács lőtt egy hatalmas öngólt, mert ha nem kerül peres helyzetbe a Klubrádióval a 95,3 MHz-es frekvencia kapcsán, akkor a médium nagy valószínűséggel egy-két év alatt gazdaságilag lehetetlenült volna el. Így viszont a rádió minden bizonnyal megnyert egy saját profiljára kiírt, díjmentesen használható frekvenciát” – jelentette ki Polyák Gábor médiajogász a stop.hu-nak. A szakértő azt is elmondta: a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) azért kerülhetett peres helyzetbe a Klubrádióval a frekvencia kapcsán, mert egy ilyen típusú jogvita kimenete minden esetben kettős. Hozzátette: nem érti, hogy a tanács 2010-ben miért nem írta alá a nyertes Klubrádió műsorszolgáltatási szerződését.

A stop.hu cikkében emlékeztet: a Médiatanács akkori döntésének indoklásában az állt, hogy a két későbbi nyertes nem is pályázhatott volna a frekvenciákra, mivel már meglévő helyi frekvenciáikról a pályázat sikeressége esetén sem mondhattak le. Később a Legfelső Bíróság, valamint Szalai Annamária is jóváhagyta a Klubrádió lemondását a 95,3 MHz-es frekvenciáról a váltás esetére. A portál azt is felidézte: a médiahatóság és a Klubrádió között folyamatban van egy másik ügy is a 95,3 MHz-es frekvencia pályáztatásának elbírálásával kapcsolatban.

Arról, hogy a hatóság fellebbez-e a bíróság első fokú ítélete ellen, Polyák Gábor elmondta: az ügy a Médiatanács számára jogilag nyerhetetlen. Hozzátette: a Klubrádió akkor jár jól, ha 92,9-es frekvencián maradhat ennek használatáért ugyanis nem kell díjat fizetnie, szemben a 95,3-assal, amelyért az előző pályázaton évi 55 millió forintot kínált. A Médiatanács ebben a helyzetben már csak újabb öngólokat tud lőni vélte a szakember.

A bejegyzés trackback címe: https://media.mandiner.hu/trackback/280