Objektív volt a Paraméter, a magyar állam fizet

2012. március 3. 13:21
Első fokon pert nyert a parameter.sk szlovákiai hírportált üzemeltető DARCUS Kft. a magyar állammal szemben. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) egy korábbi, 1,5 millió forintos állami támogatást akart visszaperelni arra hivatkozva, hogy a parameter.sk hírportál nem nyújtott objektív tájékoztatást.

Pert nyert első fokon a parameter.sk szlovákiai hírportált üzemeltető DARCUS Kft. a magyar állammal szemben – közölte pénteki számában a pozsonyi Új Szó című magyar nyelvű napilap. A beszámoló szerint a pert a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) kezdeményezte. A minisztérium egy korábbi, 1,5 millió forintos állami támogatást akart visszaperelni, arra hivatkozva, hogy „a DARCUS szerződésszegést követett el, mivel a parameter.sk hírportál állítólag nem nyújtott objektív tájékoztatást”. Ezt a felperes blogbejegyzésekkel és publicisztikákkal próbálta alátámasztani.

A budapesti bíróság csütörtökön kimondta: „a Paraméter nem hibázott”, és első fokon arra kötelezte a magyar államot, hogy a támogatás még ki nem fizetett második részét – további 1,5 millió forintot – is kamatostól utalja át a DARCUS-nak. Ezt 15 napon belül kell megtennie. Az ítélet nem jogerős a pozsonyi magyar lap tudósítása szerint.

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés