Oligarchák és marslakók

2012. március 5. 11:02

Karácsony Gergely
Bontsuk le a kétharmadot!
A Marslakók azonban nem csak egy a többi nézhetetlen és a kereskedelmi tévék termékeitől gyengébb minőséggel megkülönböztethető műsorszám. A Marslakók az egész Orbán-rendszer parafrázisa.

„A Marslakók azonban nem csak egy a többi nézhetetlen és a kereskedelmi tévék termékeitől gyengébb minősséggel megkülönböztethető műsorszám. A Marslakók az egész Orbán-rendszer parafrázisa. A történet ugyanis egy szerkesztőségben játszódik, aminek a munkatársait brutálisan megfenyegetik gonosz maffiózók. Olyanok, akiknek a személyén keresztül – ahogy az egyik szereplő el is mondja – összekapcsolódik az alvilág és a közélet. A gonosz vállalkozó mélyépítéssel foglalkozik. Könnyű a dolga, hiszen amit csinál, az a mélyben van, lehetetlen ellenőrizni. Kiterjedt politikai kapcsolatrendszere van. Azt csinál, amit akar.

Kedves Olvasó! Nem ismerős ez a világ valahonnan?

Nekem nagyon. Most már értem, hogy a Marslakók licenszében miért szerepelt, hogy a »a Marslakók nem engedi, hogy a néző pontosan meghatározhassa, hol a határ a dokumentum és a fikció között«. Magyarországon ugyanis tényleg zsarolják az újságírókat. Magyarország tényleg az ilyen maffiózók hálójába került. És ezt azok is így látják, akik a kormányon belül küzdöttek ellenük.

Már csak azt kellene helyretenni, hogy az újságírókat megfélemlítő MTVA, miért ad évi 2 milliárdot egy olyan szappanoperára, amelyben újságírókat félemlítenek meg? Azért, hogy azt a látszatot keltsék, hogy Magyarországon minden rendben, ezek a rémségek csak fikciók? Vagy visszatért a Kádár-korszak kettős beszéde, a készítők túljártak az agyatlan cenzorok eszén és »művészeti« üzenetbe csomagolták a politikait? Vagy mind a kettő igaz, a cenzorok csak játsszák a hülyét, de voltaképp nagyon is okosan a fikciós gőzkieresztéssel legitimálják a hatalmukat?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 51 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az "Orbán-rendszer" politológiai terminológiája "demokrácia".

Tessék megjegyezni, hogy ahol a népakaratnak, a felhatalmazásnak megfelelően történik a kormányzás, azt demokráciának nevezik. Új a fogalom? Idegen? Majd megszokja, öcsi.

Valamikor a művelt Nyugat is így tett, beváltotta az ígéreteit. Csak mára elkanászosodtak a politikusaik.

Gergő! Ez teljesen kontraproduktív. Így csak a nézettség fog nőni, ha pártvezetői szinten foglalkozik egy fikciós tévéműsorral. Mondtam már,hogy komolytalanok? Nőjenek már fel,LMP-sek!

Kérdezd meg a szüleidet meg nagyszüleidet! Sajátélményű beszámolót kapsz a jól láthatóan gondos bolsevik neveltetés mellé.

Már átadta Kuncze a táblát Gergőkének.

Meg vele a lenyúlási trükkök gyűjteményét is.

de nagyon sok embert érdekelne színházi közvetítés, koncert stb...de hát annyit nem, mint a reteklub barátok köztje...

de ha beáll a sorba, akko ne hivja magát köztvnek..hanem mit tudom én milyen kereskedelmi televizió

polgári oldal...többi paraszt , vagy nemes?

két év alatt el lehetett volna távolítani, ahogy a technikai személyzetet is..nem tették ez van..amúgy meg az összeset sóval kéne behinteni, annyit ér

nem tudom nem láttam...nem is minősítem a műsort...letettem a tv használatáról és jobban vagyok... :D de ha tényleg ennyire szar, akkor az elgondolkodtató, hogy most, hogy van egy Andy Vajnánk, akinek valami köze van a filmezéshez, nem kérik ki a véleményét, vagy, hogy ha technikailag is rossz, hát, kirúgtak pár sppecialistát a közmédiumból is, aki még értett a filmezéshez...

akkor minek van, ebbe nincs beleszólása..áh..sorozat, már hajaz mozifilmre, vagyis amerikában, már szinte áttolódott a dolgo a sorozatokra, és többet feccölnek azokba

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában