Van sajtószabadság

2012. április 4. 10:10

Jakab Andor
Jakab Andor blogja
A végeredményt tekintve hasznos volt, hogy mindenki kifejezhette véleményét, hogy a HVG le merte hozni az eredeti anyagot, hogy jobboldali értelmiségiek is kifejezték a kormány kommunikációjával ellentétes véleményüket is.

„A pártok, politikusok, kormányok, komoly sajtótermékek (újságok, rádiók, tévék, portálok) definíció szerint nem lehetnek teljesen szabadok és korlátlanok és függetlenek. Ez részint természetes. Nem feltétlenül jogi korlátozásra kell gondolni vagy állami nyomásgyakorlásra. Piaci érdekek, megszilárdult (begyepesedett) társadalmi normák miatt sem mindenütt mindenki lehet független és korlátlanul szabad.

A sajtószabadság fontos.

Azt hiszem, ezt Schmitt lemondásának kapcsán célszerű hangsúlyozni. Hiszen Schmitt lemondása jó a jobboldalnak, jó a baloldalnak, jó minden pártnak, jó a Fidesznek is, jó Orbán Viktornak és végül jó még Schmitt Pálnak is. Most meg lehetne egyezni abban, be lehetne látni, hogy a sajtószabadság végül mindenkinek (ezt én úgy hívom, hogy a nemzet) hasznára vált és nem a kárára. Átmenetileg nem volt kellemes elviselni a sokféle, gyakran becsmérlő, gyalázkodó szóval mindenféle stílust. De a végeredményt tekintve hasznos volt az, hogy mindenki kifejezhette véleményét, hogy a HVG le merte hozni az eredeti anyagot, hogy jobboldali értelmiségiek is (nagyon bátran!) kifejezték a kormány kommunikációjával ellentétes véleményüket is.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés