Share

Egymilliárd dollárt költ képmegosztó programra a Facebook

2012. április 10. 8:43
Szinte rekordösszegért, egymilliárd dollárért vásárolja meg a Facebook az Instagram alkalmazást és vállalatot. A közkedvelt képmegosztóval kapcsolatos hírt Mark Zuckerberg, a közösségi médium alapítója saját profilján jelentette be.

A Facebook egymilliárd dollárért megvásárolja az Instagramot, a profitot nem produkáló kétéves képmegosztó programot – írja a Guardian, megjegyezve, a programot eddig csaknem 30 millióan töltötték le. Az Instagramot olyan hírességek is használják, mint Barack Obama, Justin Bieber, vagy Kim Kardashian. A portál emlékeztet, az alkalmazás elsődleges célja, hogy egyszerűen készítsen képeket, lehetővé téve a különböző egyedi filterek használatát, majd felkínálja az azonnali megosztás lehetőségét Facebookon, Twitteren, Tumblren, vagy sms-ben.

Mark Zuckerberg a hírt a Facebookon jelentette be. Mint írta, ez egy mérföldkő a közösségi médium történetében, hiszen ez az első eset, hogy egy ilyen nagy felhasználói táborral rendelkező terméket és céget olvasztott magába a Facebook. Zuckerberg leszögezte: nem tervez több hasonló lépést, de tudva, hogy a képmegosztás a felhasználók számára kulcsfontosságú, biztos benne, hogy meg fog térülni a döntés. A Facebook-alapító később azt is elmondta, a két cég egymás tapasztalatait és erősségeit kölcsönösen felhasználva fejlesztésekbe kezd.

A Guardian az esett kapcsolatban megemlíti, mióta a Google 1,65 milliárd dollárért felvásárolta a szintén start-upként induló YouTube-ot, nem volt példa ekkora összegű üzletre a nonprofit médiavállalkozások világában

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés