Az atlatszo.hu-nál folytatja Mong Attila

2012. április 13. 10:07
Május elsejétől az atlatszo.hu portál csapatát erősíti Mong Attila, aki ugyanekkor távozik az Origo felelős szerkesztői pozíciójából. Az újságíró emellett egy évre Kaliforniába költözik, ugyanis elnyerte a Stanford Egyetem ösztöndíját.

Mong Attila Facebook-profilján közölte: május 1-től az atlatszo.hu csapatát erősíti, szeptemberben pedig egy évre Amerikába költözik. „Szolgálati közlemény: május 1-től beszállok az átlátszó.hu-ba, akik elengedtek szeptembertől egy évre a Stanfordra, Kaliforniába, azzal a feltétellel, hogy visszajövök hozzájuk. Ja, mert elnyertem a Knight Journalism Fellowship-et, ami asszem a világ legjobb ösztöndíja” – írta az újságíró. Mong emlékeztetett korábbi bejelentésére, miszerint a Napi Fix blog hamarosan új platformra költözik. Hogy hol bukkan fel újra a véleményfolyam, arról későbbi tájékoztatást ígért. „Gondom lesz rátok” – írta Simicska Lajost idézve.

Mong Attila azután távozott az MR1 Kossuth Rádiótól 2010 decemberében, hogy felettesei felfüggesztették, miután élő adásban egy perces néma csenddel tiltakozott az új médiatörvény elfogadása ellen. Ezt követően Mong az Origo hírportál felelős szerkesztőjeként tevékenykedett. 2012 márciusának végén jelentette be: „Közös megegyezés, saját kezdeményezés" nyomán távozik a hírportáltól.

A Stanford Egyetem ösztöndíját, a John S. Knight nevével fémjelzett programot évente nyolc újságíró nyeri el a világ különböző tájairól. A résztvevők az egy éves program során az újságírás innovációról, médiavállalkozásokról és a szakmai vezetésről folytathatnak tanulmányokat és kutatásokat Kaliforniában.

Frissítés:

Bár Mong Attila egyelőre nem jelentette be a Napi Fix blog új helyét, a hvg.hu felfedte: a hírportálon keresztül jelennek majd meg az újságíró véleményei.

Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Megkapta az egytál lencsét.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés