A kereskedelmi tévék kedvezményei miatt fordulna bírósághoz a Jobbik

2012. április 18. 13:30
A Jobbik szerint elfogadhatatlan és vérlázító, hogy sajtóhírek szerint az RTL Klub és a TV2 több százmillió forintos kedvezményt kapott a sugárzási díjaikból. A párt kész bírósághoz fordulni, amennyiben a Médiatanács nem hozza nyilvánosságra a pontos összegeket.

A Jobbik szerint üzleti és erkölcsi szempontból is elfogadhatatlan és vérlázító, hogy sajtóhírek szerint az RTL Klub és a TV2 több százmillió forintos kedvezményt kapott a sugárzási díjaikból - jelentette ki Pörzse Sándor képviselő szerdai sajtótájékoztatóján. Hozzátette: a Jobbik kész bírósághoz fordulni, hogy megtudja, pontosan mekkora kedvezményt adott a Médiatanács a televízióknak.

Az ellenzéki politikus szerint elfogadhatatlan, hogy a Médiatanács üzleti titokra hivatkozva nem hozta nyilvánosságra a kedvezmény pontos mértékét. Pörzse Sándor emlékeztetett arra, hogy ezek a díjak az államkasszába kerülnek, vagyis közpénzek, így a Jobbik álláspontja szerint közérdekű adatnak minősülnek. Éppen ezért a jobbikos politikus levélben fordul a Médiatanácshoz a pontos adatokért, és ha nem kapja meg a kért tájékoztatást, akkor bírósághoz fordul.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés