A mi bloggerünk, az ő bloggerük

2012. május 4. 8:58

Török Diána
Dohogblog
Hogy mennyire érti a nemzeti hírügynökség az újmédiát, azt mi sem mutatja jobban, mint hogy elsőre egy árva link nélkül sikerült a Névtelen/Zöldmezős Blogger írását közölniük.

„Ugye emlékeznek arra, amikor Schmitt Pál a Névtelen Blogger lejárató kampányáról értekezett? Való igaz, hogy a HVG Online kisdoktorijában kutakodó munkatársa név nélkül írta meg ama bizonyos, mindent felforgató leleplező írását, de azért a HVG, amely az egyik legnagyobb presztízsű médiamárka Magyarországon, csak tudta, hogy mit csinál, és a neve csak-csak hitelesíti a felületén megjelenő írásokat. Vagy mi.

Van azonban itt egy másik Névtelen Blogger, méghozzá a »zöldmezős Napraforgó blog« szerzője (a találó kifejezést a Mandineren olvastuk). Emberünk május 2-án úgy ébredt, hogy blogot csinál a blog.hu-n, majd posztolt egyet az oligarcházó Ángyán Józsefről, az MTI pedig annyira hitelt érdemlőnek érezte a Névtelen Blogger állításait, hogy alig négy órával később, 14:10-kor hírré emelte az értesüléseket.

Hogy mennyire érti a nemzeti hírügynökség az újmédiát, azt mi sem mutatja jobban, mint hogy elsőre egy árva link nélkül sikerült a Névtelen/Zöldmezős Blogger írását közölniük. A forrást csak a 16:31-es frissítésben közölték. Ez mindenféle politikai szál nélkül is bosszantó, a magyar hivatkozási kultúra remek példája. Vagy másé.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés