MSZP: Ellehetetlenülhet a Klubrádió

2012. május 15. 13:33
Az MSZP úgy ítéli meg, hogy Szabó Csaba fideszes képviselő médiatörvényhez fűzött módosító javaslata utólag jogalapot teremt arra, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa ne tegyen eleget a Klubrádiónak kedvező bírósági ítéleteknek.

Lendvai Ildikó és Mandur László szerint a fideszes javaslat azt célozza, hogy a Klubrádió ne juthasson frekvenciához, illetve hogy ha mégis, azt (a 92,9 MHz-es frekvencia esetében) ne térítésmentesen, csak a kereskedelmi műsorszolgáltatókra vonatkozó díj ellenében használhassa. Szerintük ez ellehetetlenítheti a rádióadót, amely ezután – korábbi győztesként – már nem nyerhetne másik frekvenciapályázaton.

Az MSZP-s képviselők kijelentették: a fideszes indítvány házszabályellenes, mivel az eredeti kormányjavaslatban nem szereplő kérdésekben szorgalmaz változtatást, és súlyosan sérti a jogbiztonság elvét.

Összesen 55 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Akinek frekvencia kell - vegyen!

Válaszok:
Kronikas | 2012. május 15. 16:43

Jókora keveredés van itt az agyakban. A Klubrádió fizet a 95,3-ért, a jelenleg használt frekiért. Ez egy kereskedelmi (fizetős) freki volt mindig is.

A bíróság most azt mondta ki, hogy Ők nyerték meg a 92,9 Mhz-t, amit közösségi frekvenciaként hirdettek meg - tehát ingyenesre.

Ezt változtatja meg utólag a Lex Klubrádió. Ha már megfosztani nem merik/tudják attól amit elnyert, akkor megváltoztatják a szabályokat fizessen érte.

és vele együtt fizetnek majd az egyházi rádiók, a Lánchíd rádió és megannyi közösségi rádió országszerte.

Őket majd kompenzálják közpénzből...

igazán?
és ez a Lánchíd rádióra meg az egyházi adókra miért nem vonatkozott???

Mnden rádió?

A Lánchd rádiónak sokkal nagyobb hálózata épült ki az egypárti médiatanács idején, a református egyháznak van a legnagyobb hálózata az országban és akkor az ún. közmédiáról még nem is beszéltünk...

Sólymosi Eszterrel a Klubrádiónak kéne elszámolnia??? :-)

De fel leszel háborodva amikor az EU megint megkérdőjelezi a médiatanács pártatlanságát

Amúgy a Klubrádió üzleti modellje előremutató. Nem élnek meg a piacról, a hallgatóktól kunyerálják össZe a zsét de a hisztériát kelteni kell

Válaszok:
Kronikas | 2012. május 15. 17:29

Olaszországban teljesen elfogadott ez a gyakorlat közösségi rádióknál, de itthon is kunyerált már bukott miniszterelnök pártlap előfizetésre.

Most már közpénzből tartja el

Demszky a Klubrádiót?
aha

ezzel a baromsággal már nem először találkozom itt a mandineren. Egy kis gondolkodás kell(ene) hozzá, hogy kiderüljön mekkora baromság ez a jobber toposz

Hát ezzel csak tovább keverted.

Arató aláírta és visszaküldte a szerződést azzal, hogy amint a 92,9 létrejön, a 95,3-ról lemondanak.

A 95,3 bírósági ítélete pedig éppen arra kötelezi a Médiatanácsot, hogy új pályázat kiírása nélkül kell győztest hirdetnie.

A többit már nincs kedvem helyetted kibogozni...

Hülyeség.

Mi köze egy főpolgármesternek egy rádióhoz?
A frekvenciaengedélyekkel az ORTT rendelkezett...

Én "mi" nem vettem el senkitől szólási lehetőséget.

Nota benea az előző rezsim alatt jöttek létre és fejlődhettek ki ehész médiabirodalmak a jobboldalon, a Lánchíd rádió, a HírTV nem fenyegette semmi az info rádiót sem.

Nem is kellett az Eu biztosnak magyarázni, hogy ez a demokrácia

A pannon rádió nem a katolikusoké volt, hanem a Gidó médiáé emlékeim szerint és az ORTT azért szűntette meg a jogosultsága, mert a MIÉPpel való szervezeti kapcsolata miatt összeférhetetlen lett a médiatörvény szerint

látod ez a te szinted. Jobb is feladtad az ún. érvelést...
nem neked való az :-)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés