Miért nem kár a Klubrádióért?

2012. május 21. 10:47

Bartus László
Amerikai Népszava
Ahányszor a Klubrádiót hallgattam, dührohamot kaptam, és agyvérzés kerülgetett. A Klubrádió meghamisítja a valóságot, letagadja a tényleges helyzetet, és megbénítja az ellenzék cselekvőképességét.

„Az ATV nézőinek azt kell eldönteniük, hogy tévézni akarnak vagy szabadságot akarnak. Tévézhetnek is, de akkor azt diktatúrában kell tenniük. Ha szabadságot akarnak, akkor erről a tévéről le kell mondaniuk, mert ez kiveszi a lelkükből a szabadság iránti elszántságot és erőt. Akik nem tudnak tévé nélkül meglenni, és ez az egyetlen nézhető csatorna, azok tévézzenek nyugodtan, de ne beszéljenek az Orbán-rendszer megbuktatásáról. Készüljenek arra, hogy a tévéfoteljükből fogják az Orbán-rendszert szemlélni még vagy húsz-harminc éven át.

A Klubrádió helyzete némiképp más. A Klubrádió nem azért szolgálja az Orbán-rendszer érdekeit, mert kiegyezett a háttérben a hatalommal. Hanem azért, mert szerepzavarban van, vak, süket és gyáva. Ebből kifolyólag romboló hatása nemcsak akkor szűnhet meg, ha a rádió megszűnik, hanem akkor is, ha a rádió megváltozik. De erre hosszabb ideje nem mutat hajlandóságot. A Klubrádió nem vette észre a változásokat. Beleragadt a demokráciába, és ma is úgy próbál viselkedni, mintha demokrácia lenne. Azt gondolja, hogy a sajtó feladata kizárólag a tájékoztatás. Egy korábbi durva példámban már jeleztem, hogy a Klubrádió szakmailag kiváló élő tudósításokat küldene Auschwitzból. Megbízható adatokat közölne a beérkezett vonatok számáról. Szakértő mondaná el, hogy az alkalmazott gáz hogyan öl, és pontos számokat hallhatnánk a kemencék kapacitásáról. Csak azt felejtenék el közölni, hogy itt emberirtás folyik, iparszerű méretekben gyilkolnak. Azt sem mondanák el, hogy ebben az esetben nem érdemes szó nélkül felszállni a vonatokra, mert a végállomáson a halál vár. Médiafelfogásuk szerint a sajtónak ez már nem feladata. A sajtó feladata csak a tájékoztatás. Elég, ha elemzi a diktatúrát, megdöntenie nem kell.

A Klubrádióban még fél évvel ezelőtt is azt mondták, hogy nincs diktatúra. Ezért Bolgár György rendszeresen lebeszéli a betelefonálókat az igazukról. Felveszi azt a téves pózt, hogy neki mindig a másik oldalt kell képviselnie. Ez tévedés, az újságírónak mindig az igazságot, a törvényességet, a jogállamiságot és a demokráciát kell védelmezni, nem az ellentétes álláspontot. Egy törvénytaposó kormánnyal szemben nem mondhatja azt, hogy próbáljuk megérteni a kormány álláspontját is. Ez nevetséges. Ahányszor a Klubrádiót hallgattam, dührohamot kaptam, és agyvérzés kerülgetett. Ez a rádió nem felrázza az ellenzéket, hanem elaltatja. A Klubrádió meghamisítja a valóságot, letagadja a tényleges helyzetet, és megbénítja az ellenzék cselekvőképességét. Ha nem így van, akkor hogyan lehet, hogy Orbán egy hangos szó nélkül felszámolta a demokráciát?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 71 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egyetértek Bartussal! Nézzétek a jobboldali rendszert úgy húsz-harminc évig, fotelból!

"Azt gondolja, hogy a sajtó feladata kizárólag a tájékoztatás."

Bartus azt gondolja, hogy a sajtó feladata az ő téveszméinek minél hangosabb és erőszakosabb hirdetése.

most akkor bartus szerint mit kéne csinálnia a klubbbrádijónak?

molotov koktélokat dobni a sajtótájkékoztatókon?

ez 1 őrült!!!!

Nem gondoltam volna, hogy szimpatikus lesz a Klubrádió, de ha ebből az embernek látszó személyből és társaiból ilyen indulatokat vált ki, akkor nem baj, hogy nem szűnt meg.

Amúgy Bartus László a tipikus példája annak, hogy agyhalál után is van élet!!

Kálmán Olga egy nagyon közepes képességű, ám nagyratörő és elviselhetetlenül agresszív nőnemű lény ( nem nő!), sajnálom a gyermekeit.

Persze, beteg ember a Bartus. Meg az is aki viszontközli, különben sose tudtunk volna róla..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés