Ángyán-ügy: helyreigazította magát az MTI

2012. május 21. 8:53
Helyreigazítást adott ki az MTI a napraforgoblogról átvett Kinek a zsoldosa Ángyán József? című blogbejegyzésen alapuló, május 2-án megjelent hírrel kapcsolatban.

Az MTI helyreigazítást adott ki, melyben közli: valótlanul állították a honlapjukon 2012. május 2-án megjelent, Kinek a zsoldosa Ángyán József? című blogbejegyzésen alapuló hírben, hogy Ács Sándornénak személyes érdekeltsége lenne Lepsény határában. Ács Sándorné semmilyen formában nem érintett az állami földekre vonatkozó pályázatokban – közölte az MTI.

Az állattenyésztési kötelezettséggel kapcsolatos kritikát azoknak a családi gazdálkodóknak az érdekében fogalmazta meg, akiket ez a feltétel az ország legjobb adottságú területein (pl. Lepsény környékén) kizár a földhaszonbérleti pályázat lehetőségéből – áll a helyreigazításban. Nem felel meg a valóságnak, hogy Ács Sándorné több száz (650) hektár állami földön gazdálkodik – olvasható a távirati iroda helyreigazításában.

Az MTI eredeti hírében az állt, hogy Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium januárban lemondott államtitkára azért távozott a tárcától, mert „két haverját” felmentette Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter. A május 2-án megjelent hírt követően az LMP nyílt levelet írt az MTI vezérigazgatójának, amelyben megállapították, hogy egy senki által nem ismert, és az internetes keresések alapján nem is létező blog bejegyzésére hivatkozva akar valakit a Távirati Iroda lejáratni. Kiderült: az idézett blogot aznap, vagyis május másodikán indították, a szóban forgó bejegyzés pedig az egyetlen az oldalon. Ángyán József nyílt levében követelt vizsgálatot az MTI vezetőségétől.

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Dehogy! Hamarosan kiderül, hogy a takarítónő magánakciója volt az egész...

A helyreigazítás nem elég.
Ebbe valamelyik vezetőnek illene bele bukni!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés