A Facebookot, a Nasdaqot és a bankokat is perelik a részvénykudarc miatt

2012. május 24. 8:25
A Nasdaqot az első kereskedési nap technikai galibáiért, míg a Facebookot és a kibocsátást szervező bankokat, információ-visszatartásért, valamint a kisbefektetők megvezetéséért perlik – írja a Napi Gazdaság.

Perelik a Nasdaqot az első kereskedési nap technikai galibáiért, vagyis a már eleve csúszással induló kereskedésért, majd az ügyletek módosításának, visszavonásának és teljesülésük visszaigazolásának akadozása miatt – írja a Napi Gazdaság. A felperes szerint a tőzsdeoperátor hanyagsága komoly veszteséget okozott a befektetőknek, és kártérítést kellene fizetni a károsultaknak.

Per indult emellett a Facebook és a kibocsátást szervező bankok  – elsősorban a Morgan Stanleyt  – ellen is információ visszatartás, és a kisbefektetők megvezetése miatt. A Napi szerint utóbbi azzal függ össze, hogy az IPO-t lebonyolító pénzintézetek közül több, így a fő szervező Morgan Stanley elemzője is lefelé módosította a Facebook árbevételére vonatkozó prognózisát a jegyzési időszak során, ám erről csak néhány nagy intézményi ügyfelüket értesítették.

A Napi a perek hírének ellenére tudatja, a Facebook részvényei két nap szakadás után némileg korrigáltak, szerdán 2,5 százalékkal, 31,80 dollárra javítottak. A közösségi oldal részvényeinek kibocsátási ára 38 dollár volt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés