Megszüntetné a névtelen kommentelést New York állam

2012. május 24. 10:38
New York szövetségi állam törvényhozásának mindkét háza elé beterjesztettek egy-egy törvényjavaslatot, amely előírná a weboldalak üzemeltetőinek, hogy el kell távolítaniuk azokat a név nélküli, vagy nickneves kommenteket, melyek ellen bárkitől bármilyen kifogás érkezik.

Sajtó&törvény blog a Wired információi alapján azt írja: New York szövetségi állam törvényhozásának mindkét háza elé beterjesztettek egy-egy törvényjavaslatot, amely előírná a weboldalak üzemeltetőinek, hogy el kell távolítaniuk azokat a név nélküli, vagy nickneves kommenteket, melyek ellen bárkitől bármilyen kifogás érkezik – amennyiben a bejegyzés szerzője nem hajlandó felfedni valódi identitását.

A Wired szerint a tervezet törvénnyé válására nincs sok esély, hiszen ehhez előbb vissza kéne vonni a szólásszabadságot garantáló első alkotmánykiegészítést. Az amerikai Legfelsőbb Bíróság korábbi döntései szerint ugyanis az első kiegészítés garanciája a névtelen szólásra is kiterjed.

Összesen 21 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Várom a jogvédő szervezetek, különösen az AI tiltakozását.
Amúgy még szerencse, hogy az USA annyira nagyon büszke a saját demokráciájára...

Bármilyen szelíden kommentelsz, mindig lesz valaki, akinek nem tetszik a mondanivalód. Ha pedig felfeded kiléted, véged van. Ma Magyarországon bármi megtörténhet, sajnos, látva az itteni indulatokat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés