FAZ: Csökkentették az állami beavatkozás lehetőségét

2012. május 25. 8:55
A német lap az állami beavatkozás lehetőségének csökkenéseként és a forrásvédelem megerősödéseként értékelte a médiatörvény módosítását. A FAZ szerint az NMHH-t továbbra is Fideszhez hű pártemberek foglalják el.

A Frankfurter Allgemenie Zeitung hírt adott arról, hogy a magyar parlament módosította a „nemzetközileg bírált” médiatörvényt. Kiemelte, hogy ezzel csökkentették az állami beavatkozás lehetőségét és erősítették az újságírók forrásvédelmét. A német lap hozzátette, hogy a nemzeti konzervatív kormánypárt terveivel ellentétben nem került be az a passzus, amely veszélyeztethette volna a Klubrádió működését.

A cikk arra is kitért, hogy a szocialisták azt követelik Áder Jánostól, hogy ne írja alá a törvényt és kifejtette, hogy a Fidesz módosítani akarta a frekvenciák kiosztásának irányvonalát. A FAZ írása megjegyezte, hogy a módosításokkal a kormány az Alkotmánybíróság egyik decemberi döntését hajtotta végre és kiemelte azt is, hogy az Európa Tanács arra vonatkozó követelését, hogy a Médiahatóság legyen pártpolitikailag független, nem vették figyelembe. Az NMHH-t továbbra is Fideszhez hű pártemberek foglalják el – idézi a német lap írását a Médianéző.

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában