A Heti Válasz elképzelhetetlenül mélyre hajolt

2012. május 26. 9:39

Mester Ákos
168 Óra
A Heti Válasz ügyesen „lehajolt” a Magyar Fejlesztési Bank egész oldalas hirdetéséért, ugyancsak egy teljes kolumnán hirdetik a Széchenyi-kártyát, fél oldalon az Üdülési csekk és a SZÉP-kártya előnyeit.

„Tökéletesen igaza van tisztelt ellenoldali hetilaptársunk főszerkesztőjének, aki azt kommentálja, hogy a Newsweek ötvenkét lapszámért mindössze 9000 forintot kért azoktól, akik a Heti Válaszba behúzott nyomtatvánnyal jelentkeznek magyarországi kiadójukban. Borókai Gábor azt írja: »Az eladott példányszámok csökkennek szerte a világon, ezért az apró lehetőségekért is le kell hajolni. Korábban elképzelhetetlenül mélyre. Új területeket kell meghódítani, hogy legalább az elmaradó haszon egy részét vissza lehessen szerezni. Ez itt a tét.«

Bizony így van. Borókai kolléga minden szavával egyetértek, akár közös szakmai sóhajtozásba is kezdhetnénk – sikoltozzanak csak a közéleti árok mindkét oldalán az engesztelhetetlenek. 

Valójában persze azt gyanítom: én mélyebbet sóhajtanék, ő meg mélyebbre hajolna. Csak azért gondolom ezt, mert náluk – a nehéz idők ellenére – elég sok az állami hirdetés, nálunk meg jó ideje már egy se. A Heti Válasz ügyesen »lehajolt« a Magyar Fejlesztési Bank egész oldalas hirdetéséért, ugyancsak egy teljes kolumnán hirdetik a Széchenyi-kártyát, fél oldalon az Üdülési csekk és a SZÉP-kártya előnyeit (»Magyarország – szívedhez legközelebb«). Van egyoldalnyi promóciójuk a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségtől, és Pest-budai Látkép címmel 24 oldalas (!) mellékletük, amelyet (egy kivételével) budapesti fideszes önkormányzatok szponzorálnak. Van »Siófoki programkavalkádjuk«, van egész oldalas hirdetésük arról, hogy »A magyar állampapír több, mint üzlet«. Az operaház attraktív hirdetése, gondolom, csak bónusz, a két minisztérium által támogatott »Tanévzáró csokikoncert« negyedoldala pedig aprópénz csupán. 

Minek tagadnám: irigykedem. Tűnődöm: nehéz időkben milyen szögben, mennyire kell meghajolni? Találgatok: vajon minden közéleti hetilapnak értelemszerűen máskor jön el a »nehéz idő«?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 90 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Dehogy! Olyan nagy a félelem, hogy a multinacionális cégek nem mernek hirdetni a lapjában.

Rettegenek a kormánytól, se venni, se előfizetni, se hirdetni nem merik a demokrácia utolsó hangját az emberek.

Savanyú a szőlő! Azt már elfelejtette Mester Ákos, amikor még nagyon is édes volt, csak nagyon mélyen oda kellett hajolnia valamely balos hátsó fertályhoz.

Azzal együtt, meg tudná mondani nekem valaki, mi a jó büdös francért kell az államnak hirdetnie azokat a dolgokat, amiket már amúgy is kötelezővé tett?
(Erzsébet utalvány és társai)

Figyelj, maszop fasz gyülekezet. Csak rombolni tudtok, semmi másra nem vagytok alkalmasak. A Jókai utcából ideküditek 32 néven a trolljaitokat, 20 év múlva ebből szerenétek filmet csinálni mint Ságváriról (32 nevem volt)?
Tehetségtelen, segg és orrtúró banda vagytok, csak a rombolás és a romok marad utánatok.
Legalább arra figyelnétek, hogy ne egy nick fusson napi 24 órán keresztül. Ezzel lebuktatok, besúgók és provokátorok. Erik, next és a többi fasz név napi 24 órás szolgálatban. Mikor esznek, mikor szarnak, és mikor túrják az orrukat?
Kurva anyátokat!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában