Az MTI önálló, jogosítványai változatlanok

2012. június 6. 17:05
Az MTI továbbra is önálló médiaszolgáltató intézmény, a törvényben rögzítettek szerint – áll Belénessy Csabának, az MTI Nonprofit Zrt. vezérigazgatójának szerdai közleményében.

Mint írja, a sajtóban megjelent valótlan hírekkel ellentétben az MTI teljes egészében megőrizte a közszolgálati hírterületen a szolgáltatás tartalmának megválasztása, annak összeállítása, szerkesztése, ellenőrzése és jóváhagyása kapcsán fennálló összes jogosítványát és felelősségét. A tartalom feletti őrködés és döntés joga egyaránt kiterjed a hírügynökségi tevékenységre, az MR híradásaira és a Krónikákra, az MTV és a Duna TV Híradókra, illetve a hirado.hu portálra. Ezt a tevékenységet 2012. június 1-jétől az MTI 49 munkatársa gyakorolja.

A két intézmény közti egyezség értelmében a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap által korábban és most átvett munkavállalók a hírügynökségi, a televíziós, a rádiós és az online hírszolgáltatásban tartalom-előállítói tevékenységet látnak el, erőforrást és ezen keresztül gyártóbázist szolgáltatva az MTI törvényben rögzített feladatainak ellátásához – olvasható az MTI vezérigazgatójának közleményében.

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kár, hogy olyanok a média-és egyéb politikai viszonyok, hogy ezt az egyszerű tényt nyilatkozatban kell deklarálni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés