A Médiatanács újabb mentőövet dobott a Neo FM-nek

2012. június 7. 8:15
Mostanra több mint 700 millió forint tartozást halmozott fel a Neo FM rádiót működtető FM1 Zrt. a médiahatósággal szemben, amelynek rendezésére a tulajdonosok most újabb lehetőséget kaptak. A Médiatanács a 40 millió forint értékű késedelmi kamatokat is elengedné.

A sokadik segítség után újabb mentőcsomagot kap a Neo FM rádiót működtető FM1 Zrt. a médiatanácstól – számolt be a testület szerdai döntéséről a tanács tagja újságíróknak Budapesten. Auer János elmondta, ha a rádiót működtető üzleti vállalkozás tulajdonosai ezzel a lehetőséggel sem kívánnak élni, akkor a hatóság ezt nem tudja másképp értelmezni, mint hogy a tulajdonosok tetemes adósságot hátrahagyva maguk akarják bezárni a rádiót.

Auer János közölte: a Neo FM tulajdonosai, akik az elmúlt évben különböző jogcímeken mostanra több mint 700 millió forint tartozást halmoztak fel, most ismét lehetőséget kapnak arra, hogy tartozásukat rendezzék. A testület által nyújtott mentőcsomag része többek között az a 40 millió forint, amely a tartozás késedelmi kamatainak elengedését jelenti. Amennyiben a felajánlott lehetőséggel a rádió tulajdonosai nem élnek, a médiatanács nem tudja másképp értelmezni, mint hogy a tulajdonosok nem kívánják tovább működtetni a rádiót - közölte Auer János.

A tartozásról szólva a médiatanács tagja elmondta: az többek között a médiaszolgáltatási díj elmaradásából, a szerződésben vállalt és folyamatosan biztosítandó bankgaranciából, valamint a különböző szerződésszegések miatt kiszabott bírságokból áll össze. A médiaszolgáltatási díj tekintetében Auer János emlékeztetett, hogy 2010 decemberétől a tulajdonosok hét esetben is kaptak fizetési könnyítést. Ennek ellenére a szolgáltató nem fizette meg adósságait, „sőt 2012 januárja óta lényegében egy fillért sem fizet” – közölte Auer János, aki hozzátette: a díjhátralék mellett a Neo FM tulajdonosai egy éve a kötelező bankgaranciát sem biztosítják.

Auer János ezzel kapcsolatban ismét megjegyezte: mindezt nem tudják másképp értelmezni, mint hogy a tulajdonosok maguk kívánják bezárni a rádiót. Ha ez bekövetkezik, az kizárólag az üzleti vállalkozást működtető tulajdonosok felelőssége – tette hozzá.

Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

nem, egész biztosan nem volt ám igaza majtényi lászlónak 2009 őszén...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában