Nem épül fideszes hálózat, kizárták a Mátra Centrumot

2012. június 11. 13:50
Bár korábban a Dió Rádió azt állította, a médiatörvény májusi módosítása egy fideszes médiahálózat kiépítését szolgálta a gyöngyösi és hatvani frekvenciapályázatok kapcsán, az NMHH most megcáfolta a hírt. Közölték: megtagadták a Mátra Centrum Kft. pályázati nyilvántartásba vételét.

A 16 éve működő Dió Rádió mellett a Mátra Centrum Kft. is pályázott a szeptemberben meghirdetett gyöngyösi és hatvani frekvenciákra, utóbbit azonban összeférhetetlenség miatt már korábban ki kellett volna zárni - állította korábban a konkurens Dió Rádió, mely szerint a médiatörvény májusi módosítása egy fideszes médiahálózat kiépítését szolgálta.

Ezzel kapcsolatban Zsuppán Attila, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság kommunikációs igazgatója a Mandiner.médiát vasárnap arról tájékoztatta, hogy a Médiatanács kizárta az említett pályázatból a Mátra Centrum Kft.-t. Közölte: a tanács június 6-ai ülésén a 9. és 10. napirendet tárgyaló határozataiban megállapította, hogy Hatvan 87,9 MHz és Gyöngyös 101, 7 MHz rádiós frekvenciákra kiírt pályázati eljárásokban a Mátra Centrum Kft. a hiánypótlásra való felhívás után is alakilag érvénytelen pályázatokat nyújtott be, így az említett frekvenciák esetében megtagadták a kft. pályázati nyilvántartásba vételét.

 

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában