Mindig ugyanannyit látjuk Orbánt

2012. június 12. 18:35
Májusban a kormányzati intézkedések kerültek a média érdeklődési körébe; Orbán Viktor ezúttal is több mint 250-szer szerepelt az egyes híradókban.

A kormányzati intézkedések kerültek a média érdeklődési körébe májusban: a kabinet adópolitikája, valamint a gazdaságpolitikai intézkedései és közlekedési balesetek uralták a hírműsorokat – áll a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság gyorsjelentésében.

Az m1 esti Híradója a vizsgált hónapban 9,2 százalékos szereplési lehetőséget biztosított a kormánynak a politikai híridőn belül, és további mintegy 49 százalékot a Fidesznek, 5 százalékot a KDNP-nek. Az MSZP-t 11,6 százalékos arányban jelenítette meg a Híradó, a Jobbikot 10 százalékban, az LMP-t 7,8 százalékban. A Demokratikus Koalíciót (DK) is magába foglaló függetleneknek 7,5 százalékos szereplési lehetőség jutott – derül ki az MTI-nek kedden eljuttatott gyorsjelentésből.

Az RTL Klub esti Híradójában a kormányoldal 11 százalékos arányban szerepelt, a Fidesz több mint 39 százalékban, a KDNP 6,3 százalékban. Az MSZP több mint 13 százalékos műsorarányt kapott a politikusok között májusban, a Jobbik több mint 14-et, az LMP csaknem 13-at, a függetlenek 3-at. Az TV2 Tények című műsorában mások az arányok: a kormány szereplése kevesebb mint 8 százalékot tett ki, a Fideszé 49-et, a KDNP több mint 5-öt. A szocialisták 18 százalékos szereplési lehetőséghez jutottak a csatorna esti hírműsorában májusban, a Jobbik 7-hez, az LMP kevesebb mint 9-hez, míg a függetlenek 5 százalékhoz.

Orbán Viktor miniszterelnök, Fidesz-elnök 251-szer került be a hírműsorokba múlt hónapban, Semjén Zsolt KDNP-elnök 12 alkalommal, Mesterházy Attila MSZP-elnök 39-szer. Vona Gáborról (Jobbik) 28-szor hallhattak a nézők és hallgatók a hírműsorokban májusban, Jávor Benedekről (LMP) pedig 40 alkalommal.

A Fideszből a legtöbbször Orbán Viktor szerepelt a hírekben, őt követte Matolcsy György, Selmeczi Gabriella, Szijjártó Péter és Rogán Antal. A KDNP-ből Hoffmann Rózsa jelent meg a legtöbbször a hírekben, majd Soltész Miklós, Habis László, Semjén Zsolt és Rétvári Bence. Az MSZP listáját Józsa István vezeti, őt követi Mesterházy Attila, Tóbiás József, Burány Sándor és Szekeres Imre. A Jobbikon belül a legtöbb szereplési lehetőséghez Volner János jutott, majd Vona Gábor, Novák Előd, Gaudi-Nagy Tamás és Z. Kárpát Dániel. Az LMP sorrendje: Jávor Benedek, Vágó Gábor, Karácsony Gergely, Schiffer András és Scheiring Gábor. A DK-ból a legtöbbet Gyurcsány Ferenc szerepelt, majd Vadai Ágnes, Varju László, Molnár Csaba és Niedermüller Péter.

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés