Jó taktika volt a csődvédelem

2012. június 22. 9:57

Polyák Gábor
Médiapiac
Úgy tűnik, hogy jó taktika volt a NeoFM részéről a csődvédelem. Legalábbis lehet úgy értelmezni a csődtörvényt, hogy jelenleg tényleg nincs helye felmondásnak.

„A felmondás annyiban biztosan jogszerű, hogy a médiatörvény szerint a Médiatanács a díjfizetés késedelme esetén a szerződést 30 napos felmondási határidővel felmondhatja. Nem köteles, hanem lehetősége van rá. Az ebből nem derül ki, hogy milyen szempontokat mérlegel a hatóság, az sem, hogy a késedelem után mennyi idővel gyakorolja ezt a jogot (jelen esetben a tartozás már tavaly is fennállt). Viszont a csődtörvényben valóban van egy olyan rendelkezés, ami szerint az adóssal kötött szerződéstől nem lehet elállni, vagy azt nem lehet felmondani arra hivatkozással, hogy az adós csődeljárást kezdeményezett vagy a fizetési haladék időtartama alatt nem egyenlíti ki az ideiglenes fizetési haladék előtt keletkezett tartozásait.

Úgy tűnik, hogy jó taktika volt a NeoFM részéről a csődvédelem. Legalábbis lehet úgy értelmezni a csődtörvényt, hogy jelenleg tényleg nincs helye felmondásnak.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában