Milyen szakmát ne válassz ma Magyarországon? 1. rész: az újságíró

2012. július 2. 14:01

Ember Zoltán
Player
Ma Magyarországon, komolyan vehető lapnál nincs újságírói vagy szerkesztői állás – sem az online, sem az offline piacon.

„Ma Magyarországon, komolyan vehető lapnál nincs újságírói vagy szerkesztői állás – sem az online, sem az offline piacon. A külsős munkák elfogytak, a különféle újságíró iskolák képzései a vicc kategóriába tartoznak. Akit egyszer elbocsátanak, nemhogy állást, de külsős munkát sem talál, mivel a kiadók a belsősökre terhelik (fizetésük keretein belül) a korábban külsősöknek kiadott pluszmunkákat. Van olyan vidéki lapcsalád, ahol az újságíróknak értékesítőknek is kell lenniük, ha meg akarják tartani állásukat, ami borzasztó.

Újságíró bárkiből lehet, aki jól ír, nem hülye, és helyén van a szíve (bár ennek az ellenkezője is igaz). Aki ma újságíróként kívánja magát definiálni, annak viszont teljesen mindegy, hogy milyen platformon dolgozik. Lehet ez a Facebook, a Tumblr, egy szerkesztőség, vagy a saját blogja. Hivatásos újságíróként viszont kizárólag a három piacvezető online lapnál fog tudni megélni Magyarországon. A vegetáló nyomtatott lapok ugyanis sehol nem vesznek fel kezdőket, feltéve, ha nem vagy csókosa valakinek.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 23 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Itt volt az ideje. Online mindenkinek lehetősége és joga kifejtenie, megírnia amit szeretne

És majd kiderül, h filozófusokra sincsenek milliárdok, bki gondolkodhat a világ dolgairól

Ez hát a baj, nem a médiatörvény! Állásukat félrik a drágák, nem a szólásszabadságot!

Amint azt a munkaerőpiaci statisztika mutatja, nincs túl nagy választék. Pont az általád felsorolt szakmákban aztán végképp!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés