Kedves Hugh Grant Úr!

2012. július 9. 10:41

Andrassew Iván
Népszava
Orbán Viktor kitalálta, hogy úgy lehet minket megölni, ha nem kapunk állami hirdetéseket, és éreztetik a magánhirdetőkkel, hogy nem lesz jó pont a különféle pályázatoknál, ha nálunk hirdetnek.

„Egy rémisztő országban élünk, ahol a hetyke bunkóság és a félelem mindent lerombol és tönkretesz. Elnyomorodásunk első számú oka az, hogy Orbán Viktor - mivel nem meri betiltani - ellehetetleníti, kiéhezteti az ellenzéki sajtót. Én egy olyan napilapnál dolgozom, amelyik 139 éve jelenik meg, de ez már igazi csoda. Orbán Viktor kitalálta ugyanis, hogy úgy lehet minket megölni, ha nem kapunk állami hirdetéseket, és éreztetik a magánhirdetőkkel, hogy nem lesz jó pont a különféle pályázatoknál, ha nálunk hirdetnek.

Talán még ennél is ocsmányabb és szánalmasabb, amit a másik munkahelyemmel, a Klubrádióval művel: nem csak a kiéheztetésre játszik, hanem ráadásul odáig merészkedik, hogy az illetékes médiahivatal, amelynek vezetősége csak Orbán embereiből áll, úgy próbálja elvenni tőlünk a frekvenciánkat, hogy pitiáner trükkökkel ellenszegül a bírósági ítéleteknek. (Most Orbán megpróbálja a bírókat is maga alá gyűrni, és nagyon úgy néz ki, hogy ez is sikerül.)
Ha gondolja, fölkeresem Angliában - úgyis lesz arra dolgom nemsokára -, és szívesen elmagyarázom a magyarországi sajtóhelyzetet. Kiváló tolmácsom lesz, aki ráadásul az ön rajongója.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 97 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezt a módszert mindkét oldal alkalmazta, mikor a Magyar Hírlapot akarták így tönkretenni,Ványka nem tiltakozott! Ha jó az újság, protekció nélkül is veszik a lapot.

A fagyi visszanyalt. Csak azt tudnám feledni, hogy a MALÉV járatain az mno nem volt található nem beszélve a közhivataloknál. A MH-ról már ne is beszéljek és sorolhatnám a többi nyalánkságot.

Mi is történt az olvasok tartották életbe sőt a polgári médiatermékek felfutását is ellenzékben, ami nem volt kis ídő, mivel a húsz évből 12.

"egy olyan napilapnál dolgozom, amelyik 139 éve jelenik meg, de ez már igazi csoda. Orbán Viktor kitalálta ugyanis, hogy úgy lehet minket megölni, ha nem kapunk állami hirdetéseket,"
--------------------------------------
Itt két hazug gondolatiság van.

Azt persze értem, hogy szégyelled leírni, hogy tulajdonképpen hol is dolgozol, a helyedben én is szégyelném...az viszont nem csoda, hanem merő pech, a mi pechünk, hogy a Népszava 139 év óta mételyezheti a magyar politikát.

A másik témád is hazug.
Ezt az ellehetetlenítő gyakorlatot az Új Magyarország és a Pesti Hírlap ellen Horn Gyula idejében vetettétek be, és amikor erre rákérdeztek a ti Gyulátoknál, hogy miért zárják ki a nevezett lapokat az állami érdekeltségű hirdetésekből - így ellehetetlenítve őket -, a Gyula azt válaszolta, érdekes újságot kell szerkeszteni.
Hazudozol, ősember.

Menj el Izraelbe a Nyafogás Falához és sírd ki magad!
Itt ez nem menő.

Nincs semmi baj, Iván! Tegnap a jobboldali sajtó volt ellehetetlenítve, ma ti sírtok ugyanezért.

Igazából azt nem értem, miért nem fogjátok fel, hogy most minden általatok alkalmazott módszer éppúgy megengedhető veletek szemben is. Mert azt ugye nem állítod, hogy ti szúzi tisztasággal álltatok ehhez a kérdéshez a ti időtökben?

Most tehát mehettek Hugh Granttól kezve bárkihez siránkozni.

Ezt ugye te sem gondolod komolyan?

A különbség nem ebben van. Ha az ellenfeled sportszerűtlen, akkor hozzá kell igazodnod, mert itt nincs bíró, aki szabadrógást, vagy tizenegyest itél.

Keress egy olyan politikai erőt, aki fair play módon játszik azután is, ami után minden szemétséget elkövettek ellene.

Nem értem ezt a naiv, széplelkű belvárosi függetlenkedést.

A különbség a célokban, a tettekben van. Abban, hogy Orbán megragadta a kétharmad adta lehetőséget, míg az impotens MSZP-SZDSZ páros szerencsére úgy utálta egymást, hogy nem tudták kihasználni.

Az egyik szervilisen hajbókolva tud csak a világgal szót érteni, a másik megfogalmazza a ország érdekeit is.

Ha pedig az egyik ellehetetleníti a másik sajtóját, akkor ne csodálkozzon, hogy a másik ugyanezt teszi, mondván, hogy akkor most te szerkessz olyan érdekes újságot, ami hirdetések nélkül is megél.

Mert egy politikai napilapnak az a dolga, hogy politikai üzenetet továbbítson, és ez nem prosticúció. A politika ringjében nincs helye az egyoldalú megértésnek, udvariaskodásnak. Oda kell csapni, vagy neked csapnak oda. Igy megy ez az egész világon.

Nem is kellett megfélemlíteni, mert az ellenérdekelt fél volt a tulajdonos.

"...a feleségem, aki most Angliában tanít, mert itt nem tudunk megélni, és amúgy is emigrálni akar, mert teljesen reménytelennek találja az itteni állapotokat."

Lássatok csodát! Lehet, hogy tényleg elhúz a bánatba? Bár rossz érzésem van. Mi van, ha a felesége húzott el őtőle és akkor ittmarad nekünk nehezéknek.

Szerintem már a Népszava megszűnéséhez készítik elő a terepet az ilyen írások. Mi lesz az utolsó címlapon? Nyilván egy horogkeresztes Orbán-karikatúra, amelynek gumicsizmája alatt nyög a Magyar Sajtószabadság.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés