Egyre több Magyar Hírlapot rendelnek a kerületek

2012. július 12. 14:36
A Magyar Narancs utánajárt, hogy az egyes budapesti kerületek Magyar Hírlap-megrendelései hogyan változtak az elmúlt években, és levonta a következtetést: kerületi közpénzekből dobják meg a „jobbszélre pozicionálható lap” bevételét.

A Magyar Narancs felmérése szerint a legtöbb kerület nagyjából ugyanannyi példányt rendel a Magyar Hírlapból, mint eddig; ezek a kerületek egyébként is nagyjából egyenlő arányban fizetnek elő a jobb- és baloldali lapokra. A lap azonban listát készített azokról a kerületekről, amelyeknél az előfizetett példányszám jelentősen emelkedett.

A Magyar Narancs külön kiemeli a Papcsák Ferenc vezette Zuglót, amely nem árulja el a rendelési mennyiséget, épp ezért a lap ezt extrém magasra becsüli. A felmérés fekete báránya a XV. kerület lett, amely arra vetemedett, hogy Népszavát egyáltalán ne, a Népszabadságot pedig csak két példányban rendeljen, emellett viszont a temérdek Magyar Hírlapból még az iskolák, a közösségi ház, és a múzeumok is részesülnek. A polgármester szerint ezt a rendelési mennyiséget az igények indokolják.

A Mancs konklúziója szerint a „jobbszélre pozicionálható” napilapot kerületi közpénzekből támogatják.

Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hasznosabb lett volna ha előfizetőket próbál szerezni a Narancs, nem más lapok rendelt példányszámait fürkészi.

Én egész életemben arra vetemedtem, hogy nem vásároltam sem Népszavát sem Népszabit.
Most akkor mi lesz? Szerintem nem vagyok nagyon egyedül.
A kezdetek kezdetén olvastam Narancsot, de nagyon hamar leszoktam róla. Nem csak az útszéli stílusa miatt.

Már semmi. Nem költöm rá a forintjaimat.

Nem igazán értem, hogy a közintézményeknek miért is kell egyáltalán újságra előfizetni? (Kivétel a közkönyvtárak lehetnének, ahol nem az unatkozó könyvtáros kisasszonyoknak, hanem az olvasóknak kijárna egy ilyen tájékoztatás)
De pl. egy önkormányzatnál miért nem elég a rájuk vonatkozó közlöny néhány példánya, ami munkaeszköz lehet a hivatalnokok kezében.
De, már megbocsássanak a köztisztviselők (beleértve a honatyákat is), miért nem a saját pénzükön tájékozódnak?
És csak innentől mondanám, hogy ha a munkaidőn belüli újságolvasásra feltétlenül közpénzt kell áldozni, akkor miért is nem költjük azt politikai szimpátiától függetlenül?

Ház ez az, B+! Egyeseknek fussa az adóból, de nekem a leadózott pénzemből kell előfizetnem a kedvenc folyóiratomra, ahelyett, hogy a Parlamentből kiküldenék futárpostával! :)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés