Tisztogat és hazudik az MTVA

2012. július 23. 21:26

Balavány György
Balavány Poszt
Az MTI, ahogy szokott, arcátlanul hazudott.

„Szépíthetetlen a sztori: az MTI kiadta, hogy nyugdíjba vonul Thész Gabriella, a Magyar Rádió Gyemekkórusának vezetője. Az MTI, ahogy szokott, arcátlanul hazudott: a szerkesztőségem birtokába került dokumentumok szerint a kórusvezetőt szanzsén kirúgták.

Méltán világhírű, Grammy-díjra jelölt, rendszeresen világsztárokkal szereplő kórusról beszélünk, az ilyen kulturális zászlóshajók viszik a jó hírünket, ami ránk fér, különösen e vészterhes időkben. A Gyermekkórus hihetetlen színvonalát Thész Gabriella biztosította évtizedekig, zsenik kerültek ki a keze alól, soha, sehol, senki nem kérdőjelezte meg a rátermettségét, imádták a gyerekek, a szülők, a közönség, a szakma. Csak hát nem volt elég fideszes a Fidesznek. Ami, tudjuk, nagy bibi.

Az elmúlt két évben alaposan visszaapasztották a forrásokat, a kórus vegetált, a személyi állományt leépítették, úgyhogy a karnagynak egyedül kellett intézni mindent, vagyis kiéheztetésre játszottak. S mikor az MTVA vezetőségében rájöttek, hogy Thész Gabriella, a Magyar Köztársaság Érdemes Művésze, Liszt-díjas, Bartók-Pásztory-díjas karnagy nem adja fel, úgy vágták ki, hogy két napja maradt összepakolni. S még volt képük közleményt kiadni a nyugdíjba vonulásáról.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 52 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

segítek:
részlet lovász lászló önéletrajzából:

Visiting positions:
Vanderbilt University, 1972/73
University of Waterloo, 1978/79

két hozzászólással feljebb írtam rá ellenpéldát.

ettől még persze általában úgy volt, ahogy mondod, de - állításoddal ellentétben - kivételek mindig voltak.

úgy érzem fogalmad sincs arról, hogy mi az a matematika.. de tudom, nem is volt célod értelmes hozzászólást írnod

sajnos egy-két félévnyi számolási gyorstalpalóból (ha ilyet kaptál az egyetemen) nem feltétlen derül ki, hogy mi az a matematika. de rendben, ez nem olyan lényeges. azt fenntartom, hogy tökéletesen irreleváns és értelmetlen volt a hozzászólásod.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés