Visszavonul angliai érdekeltségeiből Rupert Murdoch

2012. július 23. 10:12
Lemondott a News Corp. számos leányvállalatának igazgatótanácsi posztjáról Rupert Murdoch médiamogul – adta hírül az Associated Press. Murdoch igyekszik elhatárolódni angliai lapérdekeltségeitől, amelyek hírnevét erősen megtépázta a lehallgatási botrány.

A News Corp. brit szóvivője megerősítette, Rupert Murdoch lemondott a The Sun, a The Times és a The Sunday Times lapokat irányító NI Group, Times Newspaper Holdings és News Corp. Investments igazgatótanácsi tisztéről.

„Csupán vállalati nagytakarításról van szó a cég felosztása előtt” – fogalmazott a News Corp. brit ágazatának közleménye, utalva június végi bejelentésükre, miszerint szétválasztják a lapkiadási, és a nála sokkal nyereségesebb média és szórakoztatóipari üzletágat. Murdoch lehet mindkét létrejövő vállalat elnöke, eközben pedig a médiavállalat vezérigazgatói tisztét is betöltheti majd.

Az ausztrál származású üzletember valószínűleg igyekszik elhatárolódni angliai lapérdekeltségeitől, melyek hírnevét erősen megtépázta a lehallgatási botrány. Tavaly kiderült, hogy az azóta megszüntetett News of the World bulvárlap politikusok és hírességek hangpostafiókjait törte fel, az ügyben több mint 40 letartóztatás történt.

A botrány következtében lemondott a Murdoch érdekeltségébe tartozó News International akkori igazgatója, Rebekah Brooks is, akit az igazságszolgáltatás félrevezetésével vádoltak meg.

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés