A közpénzfelhasználás emlékműve: ingyenhonlappal nyomul az MTVA

2012. július 26. 11:20
Ingyenes sablonnal készült a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) honlapja a Webszemét blog szerint. A blogger felvetette: az évente 64 milliárd forintból gazdálkodó szervezet bizonyára jelentős, több millió forintos összegeket fizetett egy fejlesztőnek a honlap elkészítéséért.

Ingyenes sablonnal készült a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) honlapja a Webszemét blog szerint. A szerző személyes tapasztalatai alapján a honlapra látogatva fedezte fel: a Joomla ingyenes tartalomkezelő szoftverhez készült, szintén ingyen letölthető Oxygen template-et csak minimálisan módosították az oldal készítői. A blogger felvetette: az évente 64 milliárd forintból gazdálkodó szervezet bizonyára jelentős, több millió forintos összegeket fizetett egy fejlesztőnek a honlap elkészítéséért.

A Comment:com felkereste az ügyben az MTVA illetékeseit, és azt a tájékoztatást kapta, hogy a weboldal belső munka, „saját fejlesztés”. A Comment:com blog azt is kiderítette, hogy az oldal impresszumában feltüntetett programozó és dizájner jelenleg is a közmédia alkalmazottai. „Vagyis úgy tűnik, hogy szó sincs lenyúlásról, sőt a spórolás, illetve a közpénzek felelős felhasználásának emlékműve-e az Oxygen-sablont használó mtva.hu” – írták.

A blog ugyanakkor megjegyezte: a Joomla szabályzatát megsértette a közmédia, amikor a honlap kódjából eltávolította azokat a részeket, amelyek arra utaltak volna, hogy egy ingyenes, szabadon felhasználható rendszert alkalmaztak.

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában