Újságírók a Közgép-hirdetésről: Az MSZP ne szóljon bele!

2012. július 30. 15:20
A Magyar Elektronikus Újságírók Szövetsége (MEÚSZ) felháborítónak tartja, hogy az MSZP befolyásolni akar egy lapot abban, milyen hirdetést jelentessen meg – közölték azzal kapcsolatban, hogy Lukács Zoltán a héten értetlenségének adott hangot amiatt: a Népszavában megjelent a Közgép hirdetése.

A Magyar Elektronikus Újságírók Szövetsége (MEÚSZ) felháborítónak tartja, hogy az MSZP befolyásolni akar egy lapot abban, milyen hirdetést jelentessen meg. A MEÚSZ pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében azzal kapcsolatban tudatta ezt, hogy a szocialista párt frakcióvezető-helyettese, Lukács Zoltán a héten értetlenségének adott hangot amiatt: a Népszavában megjelent a – megfogalmazása szerint – „Fidesz közeli Közgép” hirdetése.

Lukács Zoltán közleményében azt írta: „A Népszava azon döntése, amely szerint a Közgéppel való bárminemű kapcsolat fenntartása egy baloldali szellemiségű sajtóorgánum számára ma Magyarországon megengedhető, felháborító és megmagyarázhatatlan. Egy magát szociáldemokratának valló lap semmiképp sem vállalhat közösséget fideszes oligarchák cégeivel”.

A MEÚSZ kommünikéje szerint ahogy az MSZP „értetlenül” fogadta, hogy a „szociáldemokrata értékeket eddig következetesen közvetítő Népszava a Fidesz közeli Közgép hirdetésének adott teret”, úgy a MEÚSZ felháborítónak tartja, hogy egy politikai párt, nevezetesen az MSZP befolyásolni akar egy sajtóorgánumot abban, milyen hirdetést jelentessen meg lapjában. „Ez a politikai nyomásgyakorlás nemcsak egy szerkesztőség életébe való durva beavatkozás, hanem a sajtószabadság példátlanul cinikus megsértése is.”

A szervezet közölte azt is, hogy a magyarországi sajtószabadságért aggódók tájékoztatása érdekében tiltakozásukat elküldik mások mellett az Európai Unió illetékeseinek és az Egyesült Államok budapesti nagykövetségére is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában