Médiahatóság: Jöhet a Való Világ 6

2012. augusztus 5. 8:32
Huszonegy oldalas elemzést készített a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a Való Világ 5. szériájáról. Bár sok volt a meztelenség és a trágárság, rábólintottak: jöhet a hatodik évad.

„A népszerűségi és nézettségi adatokat tekintve sikeresnek bizonyult a Való Világ 5. szériája, ezért a csatorna igazgatója azt nyilatkozta: feltehetően érdemes lesz majd a 6. szériát is elindítani. Hatósági szempontból elmondható, hogy a műsorfolyam aggályos elemekkel terhelten és a közízlést számos alkalommal megbotránkoztatva került vetítésre, de a IV. korhatár-kategóriában történő sugárzással a kiskorúak védelme szempontjából mégis megfelelőbb műsorsávba került” – áll a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 21 oldalas elemzésében, melyben a Való Világ 5. szériáját vizsgálták.

A médiahatóság a vizsgálat során figyelembe vette a nézettséget, a szavazások átláthatóságát, valamint az emberi méltóság szempontjából aggályos elemeket. Bár a dokumentumban megállapították – amit a hatóság már korábbi elemzésekben is jelzett –, hogy sok volt a meztelenség, az erotikus tartalom, a káromkodó, alkoholt fogyasztó szereplő a képernyőn, örvendetesnek találták, hogy az egyes részeket a csatorna a korábbi III. helyett a IV. korhatár-kategóriába sorolta, és többnyire a késő esti műsorsávban sugározta.

Az Origo cikke szerint törvénysértést az NMHH Médiatanácsa nem állapított meg, így összességében nincs akadálya a hatodik évad elindulásának.

Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Bár sok volt a meztelenség és a trágárság, rábólintottak: jöhet a hatodik évad.


Akkor minek van a Médiahatóság?
Többet ártanak a nézőknek, mint a trágár műsor. Ők szentesítik.

Ezt nem gondoltam volna!!!
Gyermekvédelmi okokból eredően sürgösen lépnie kell a veszélyeztető műsor(ok) miatt!!!

Azonnal cselekedjenek, és vonják vissza az engedélyezést!!!!!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés